Boer Frank en Anita introduceren”Goeie Geit”, geitenkaas voor het goede doel(Persbericht) Onder de naam “Goeie Geit” komt De Kaasfabriek uit Alphen aan de Rijn met een nieuwe milde geitenkaas op de markt. Daar is een goed doel aan verbonden. “Goede Geit” is een kaas van Nederlandse bodem waarvan € 0,50 per kilo is bestemd voor het “Goat to Goat”project van het Lejofonds in Oeganda. Op deze wijze wil De Kaasfabriek haar maatschappelijke
betrokkenheid tonen.

Het Lejofonds uit Maria Hoop ( www.lejofonds.nl) realiseert samen met een plaatselijke stichting in Oeganda het project “Goat to Goat”. Door kenners van de plaatselijke gemeenschap worden families geselecteerd die een wees hebben opgenomen die niet naar school gaat, omdat het schoolgeld niet betaald kan worden.

Deze families krijgen onder voorwaarden (een contract) een geit waarmee men inkomsten kan verwerven om het schoolgeld te kunnen betalen. Het kind kan naar school waardoor het een betere toekomst krijgt.

Boer Frank en zijn Anita, bekend van de serie “Boer zoekt vrouw” zijn bereid gevonden het ambassadeurschap voor de “Goeie Geit” op zich te nemen.

Tijdens de opening van de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten op 4 oktober hebben boer Frank en Anita de eerste “Goeie Geit” geitenkaas uitgereikt aan Hans Koelemij eigenaar van ‘t Keesheukske uit Roermond.

De kaas is de eerste week voor consumenten daar exclusief verkrijgbaar.
Daarna is de “Goeie Geit” ook bij andere kaasspeciaal- en delicatessenzaken in geheel Nederland verkrijgbaar.Comments are closed.
%d bloggers liken dit: