(Persbericht) Op zondag 10 juni 2012 organiseert Illya Maertens van Maertens-Fotografie samen met zijn crea-crew voor de tweede keer het spectaculaire evenement Trash The Dress.
Trash The Dress is een uit Amerika overgewaaide tendens die sinds enkele jaren ook in Nederland plaatsvindt. Het biedt bruiden de mogelijkheid om na het huwelijk nogmaals te schitteren in hun jurk; dit maal voor een alternatieve high fashion fotoshoot. De bedoeling is om creatieve en artistieke foto‘˜s van zo veel mogelijk bruiden in natte en vuile trouwjurken te maken. Naast de creatieve foto‘˜s en een getrashte trouwjurk, levert het ook een unieke ervaring op.

In 2012 zal de creatieve foto-shoot gekoppeld worden aan een hoger gelegen doel. TRASH THE DRESS 2012 wordt gewijd aan een goed doel met betrekking tot kinderen. De opbrengst zal gedoneerd worden aan het Ronald McDonaldhuis in Maastricht.

De start van een gezin is na een huwelijk voor menigeen een logische stap. De grootste angst van iedere ouder is dat er iets aan hun kind komt. Een langdurige ziekte of anders. Een Ronald McDonald Huis biedt gedurende de opname van een ziek of gehandicapt kind een thuis aan de ouders, vlak bij het ziekenhuis of revalidatiecentrum.

Trash The Dress is niet nieuw. Wat wel nieuw is, is de insteek van Maertens-Fotografie om voor deze TTD tevens zo veel mogelijk dames in een trouwjurk bij elkaar te krijgen. Er is wereldwijd nog nooit officieel een registratie geweest van dames bij een TTD-evenement. Bekend is een ongeregistreerd evenement waar ca 150 bruidjes in trouwjurk verschenen. En dat aantal willen wij uiteraard overtreffen. Want wij gaan ook voor een poging om in het Guinnessbook of Records vermeld te worden.

Op 10 juni 2012 vindt het Trash The Dress evenement plaats in Fun Valley Beach & Play te Maastricht. De in- en outdoor spelen gecombineerd met de strand-en zwemmogelijkheden bieden een perfecte ambiance voor TTD 2012.
Het is ons doel om zoveel mogelijk vrouwen in bruidsjurken aan het evenement mee te laten doen. Onze insteek is dat de vrouwen mee mogen doen met hun eigen, geleende of vintage trouwjurk, en mee mogen doen om wat voor reden dan ook. De een wil misschien nog eens als bruidje stralen, een ander wil gewoon een mooie, anders-dan-anders foto en weer een ander wil de trouwjurk ook echt ´trashen‘˜. De ervaring van verleden jaar heeft geleerd dat de vrouwen het een enorm leuk initiatief vonden, een echt feel-good-moment. Een unieke kans voor vrouwen om nog eens wat anders te willen en doen met hun trouwjurk. En meteen ook concreet iets te betekenen voor het goede doel, als wel bij te dragen aan een recordpoging.

De kosten van deelname zijn € 10,-. Deze zijn bestemd voor het Ronald McDonaldhuis.

Voor meer info en deelname: www.trashthedresslimburg.nl