(Persbericht) Nieuwe Identity en Access Management as-a-service oplossingen voor cloud-beveiliging

Utrecht, 17 november 2011 - CA Technologies introduceert twee nieuwe services in zijn Identity en Access Management (IAM) oplossingen die zijn gericht op beveiliging in de cloud. CA IdentityMinder as-a-Service en CA FedMinder as-a-Service ondersteunen organisaties bij het gebruiken en voorzien van zowel op cloud gebaseerde als traditionele business services. IT-afdelingen kunnen hiermee flexibeler worden en sneller reageren op de eisen en wensen van de business.

CA CloudMinder portfolio
CA IdentityMinder as-a-service en CA FedMinder as-a-service maken deel uit van de nieuwe CA CloudMinder IAM-oplossingen. Hiermee kunnen organisaties profiteren van alle voordelen van cloud-modellen, zoals flexibiliteit de serviceondersteuning uit te breiden als dat nodig is, kortere implementatietijd van cloud-toepassingen en kostenbesparingen dankzij minder beheertaken voor de IT-afdeling.

CA IdentityMinder as-a-service
CA IdentityMinder as-a-service biedt identiteitsbeheer met onder andere de volgende mogelijkheden:

 • Gebruikersbeheer - Maakt beheer van gebruikers efficiënter, doordat ze zelf wachtwoorden kunnen instellen, toegangsrechten kunnen aanvragen en profielinformatie kunnen beheren.
 • Provisioning - Gebruikers kunnen juist wel of geen toegang krijgen tot bepaalde on-premise- of cloud-services en -toepassingen. Daarnaast kunnen ze bestaande profielen aanpassen of verwijderen.
 • Toegangsverzoek - Automatiseert en stroomlijnt verzoeken voor toegang tot on-premise- en cloud-toepassingen dankzij gestandaardiseerde goedkeuringstrajecten.
 • Rapportage en audits - Helpt bij compliance-processen door het vereenvoudigen van de rapportages over gebruikersactiviteiten en -toegang, identiteitsbeheer en service levels.
 • CA FedMinder as-a-service
  CA FedMinder as-a-service biedt geautoriseerde gebruikers binnen een organisatie een beveiligde toegang tot de data en applicaties of cloud-diensten van een andere organisatie. Dit gebeurt door middel van:

 • Single sign-on over verschillende domeinen, zodat opnieuw in- of uitloggen niet nodig is.
 • Op standaarden-gebaseerde federation, met ondersteuning van Security Assertion Markup Language (SAML) 1.1 en 2.0. Het faciliteert ook federation binnen een groot aantal websites van partners.
 • Identity Provider Control biedt gebruikers policies over welke informatie wel en niet kan.
 • Het CA CloudMinder portfolio stelt gebruikers in staat hun IAM-benodigdheden met cloud-services in te vullen. "Nu IT-omgevingen transformeren richting de cloud moeten toepassingen voor identiteits- en toegangsbeheer meegaan in deze verandering", zegt Marco van Lieverloo, general manager CA Technologies Nederland. "De hybride IT-omgeving voegt complexiteit toe die de IT-beheerder moeten managen en beveiligen. Hiervoor zijn on-premise toepassingen en services via de cloud nodig. Het CA CloudMinder portfolio biedt een oplossing voor beide uitdagingen."

  Over CA Technologies
  CA Technologies (NASDAQ: CA) is een leverancier van software en oplossingen voor IT-management met expertise binnen alle IT-omgevingen, van mainframe en gedistribueerd tot virtueel en cloud. CA Technologies beheert en beveiligt IT-omgevingen en stelt klanten in staat flexibelere IT-diensten te leveren. De innovatieve producten en diensten van CA Technologies verschaffen IT-organisaties het inzicht en de controlemiddelen die essentieel zijn om bedrijven flexibel te laten opereren. De meeste ondernemingen in de Global Fortune 500 vertrouwen op CA Technologies voor het beheer van hun evoluerende IT-ecosystemen. Meer informatie over CA Technologies vindt u op www.ca.com/

  Abonneer op CA Technologies

  CAworld www.ca.com/press/caworld
  CA-nieuwsbrieven www.ca.com/us/news/content.aspx?cid=170073
  CA-persberichten www.ca.com/us/rss/
  CA YouTube Channel www.youtube.com/CAIncVideo
  CA podcasts www.ca.com/us/rss/
  CA blogs community.ca.com/blogs/Bloggers.aspx
  CA Twitter twitter.com/ca_benelux

  Contact:
  Co-Workx
  Erik van de Nadort
  [email protected]
  +31 (0)6-22 84 19 19