(Persbericht) Hoofddorp, 1 november 2011 Chiesi gaat haar interne documenten digitaliseren. Hiermee verwacht de geneesmiddelenfabrikant uit Rijswijk meer structuur aan te brengen in haar informatievoorziening en verwerkingsprocessen te optimaliseren. Voor de geautomatiseerde verwerking van haar facturen, post en dossiers zal Chiesi gebruik gaan maken van de DMS software van DDinformatica.

Document Management Systeem
Chiesi ontvangt jaarlijks enkele duizenden documenten. De interne verspreiding, handmatige verwerking en fysieke opslag van al deze documenten bleek steeds vaker een tijdrovende en ruimte innemende zaak. Middels de software van DDinformatica verwacht Chiesi hier orde en structuur in aan te brengen zodat ze efficiënter en effectiever haar documenten kan delen en bewaren.

Met het DMS van DDinformatica is de organisatie in staat alle facturen te scannen en digitaal te routeren langs alle budgethouders, via een ingestelde workflow. Na goedkeuring kan de boekhouding overgaan tot betaling. Evenals voor de facturen wordt er voor de poststroom een route ingericht, waardoor de post automatisch gedistribueerd wordt, postvakjes onnodig zijn en er geen post meer blijft liggen of zoek raakt. Tenslotte worden alle documenten gearchiveerd in het gewenste digitale dossier of archief. Centraal en dus altijd en overal beschikbaar voor de geautoriseerde medewerkers.

Over ChiesiPharmaceuticals
Chiesi is gespecialiseerd in geneesmiddelen op het gebied van longziekten. Chiesi is in Nederland opgesplitst in twee verschillende afdelingen, namelijk General Care en Special Care. General Care houdt zich bezig met medicamenteuze behandeling op het gebied van astma, COPD en allergie. Bij Special Care ligt de focus op Cystic Fibrosis ofwel taaislijmziekte en Respiratoire Distress Syndroom bij vroeggeborenen (neonatologie). Chiesi is in Nederland een bescheiden, maar groeiende marktpartij. De onderneming is in Nederland vertegenwoordigd met ruim veertig medewerkers voor de ondersteuning van de geneesmiddelen die op de markt zijn. Vanuit Rijswijk worden alle medische, marketing en verkoopactiviteiten van Chiesi in Nederland gecoà¶rdineerd.

Over DDinformatica
DDinformatica softwareleverancier uit Hoofddorp biedt oplossingen voor het elimineren van papier en het optimaliseren van documentstromen. Sinds het ontstaan in 1993 richt DDinformatica zich op de ontwikkeling van effectieve software voor de automatisering en beheersing van uiteenlopende documentstromen met als doel om meer werk te verrichten met minder papier en minder arbeid. Zie voor meer informatie www.ddinformatica.nl.

Noot voor de redactie
Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met: DDinformaticab.v., Mark Rietbergen, Manager Marketing & Communicatie 023 567 2004.