(Persbericht) Chiropractie Hilversum bestaat dit jaar vijfentwintig jaar en dat vieren ze met een berenactie voor KiKa. Iedere particulier die nu een nieuwe patiënt aanbrengt krijgt als beloning een KiKa-beer. De nieuwe patiënt krijgt een KiKa-sleutelhanger. Deze actie loopt tot het einde van dit jaar.

In 1986 is Rob Knegt gestart met Chiropractie Hilversum. In eerste instantie in een leegstaand pand van een buurvrouw, totdat het Gezondheidscentrum Kerkelanden afgebouwd werd. Sinds 1987 is de praktijk daar gevestigd. Knegt is geïnteresseerd geraakt in chiropractie toen zijn vader met ernstige rugklachten bij een chiropractor terechtkwam. Hij was onder de indruk van de subtiele manier van behandelen, en van de geweldige resultaten. Hij besloot chiropractor te worden. Knegt ging daarvoor naar het het Anglo European College of Chiropractic in Bournemouth, Engeland. De enige plaats in Europa waar deze, vijf jaar durende, studie te volgen is. Terug in Nederland werkte hij een jaar bij een collega en ondertussen startte hij Chiropractie Hilversum op. Knegt is aangesloten bij de NCA (de Nederlandse Chiropractoren Associatie).

Chiropractie Hilversum is begonnen als een ´eenmansbedrijf‘˜, maar algauw kreeg de praktijk zoveel patiënten uit het hele land, dat deze moest uitbreiden. Momenteel zijn er negen mensen werkzaam bij Chiropractie Hilversum: vijf chiropractors die ieder hun eigen specialisatie hebben, en vier assistentes. Tegenwoordig kan men hier ook terecht met baby‘˜s. Preventief onderzoek doen bij baby‘˜s en kinderen is belangrijk om klachten te voorkomen. Alle patiënten van de praktijk kunnen hun kinderen tot 12 jaar gratis een keer laten controleren.

Meer dan 20.000 mensen hebben inmiddels de weg naar Chiropractie Hilversum gevonden. De praktijk heeft door dit grote succes een sterke groei doorgemaakt. Het grootste deel van de nieuwe patiënten wordt doorverwezen door tevreden (oud)patiënten. Ook artsen en specialisten verwijzen steeds meer patiënten door. Vroeger gebeurde dit nog onder het motto ´baat het niet dan schaadt het niet‘˜, maar de laatste jaren zijn ook artsen de meerwaarde van chiropractie gaan inzien. Toch vinden de chiropractors van Chiropractie Hilversum het jammer dat ze nog steeds aan het eind zitten van de ´doorverwijstrein‘˜. Ze hopen dat mensen in de toekomst in een vroeger stadium langs komen, want hoe eerder iemand langs komt, hoe sneller iemand ook weer van zijn klachten af is.

De meeste klachten die een chiropractor behandelt zijn rug-, schouder- en nekklachten. Pijn en stijfheid door bijvoorbeeld artrose (slijtage) kunnen vaak sterk verminderen door een chiropractische behandeling. Ook mensen met hoofdpijn, migraine, aangezichtspijn en tintelingen of gevoelloosheid in armen of benen worden door een chiropractor behandeld. Huilbaby's en kinderen die problemen hebben met bedplassen kunnen in veel gevallen met succes geholpen worden. Vaak biedt chiropractie een uitkomst waar andere methodes geen verlichting brengt. Een kenmerk van de chiropractie is dat de behandelaar geen gebruik maakt van medicijnen, operatieve ingrepen en bestraling. Het is een natuurlijke geneeswijze die over de gehele wereld wordt toegepast.

Vijfentwintig jaar Chiropractie Hilversum, het is een begrip geworden in de regio en daar buiten. De praktijk geeft geen feest, maar wil een goed doel steunen en dat goede doel is KiKa geworden. Om het onderzoek naar een betere behandeling en genezing van kinderkanker te steunen. Kinderen met kanker, daar kan de chiropractie niet veel voor doen, vandaar wellicht dit gebaar. De beren-actie loopt nog dit hele jaar door.