(Persbericht) Maarssen, 16 november 2011 - 3D- en PLM-expert Dassault Systà¨mes heeft de winst per aandeel in het derde kwartaal van 2011 met 34,8 procent weten te verhogen (IFRS). De kwartaalomzet groeide met 11 procent* naar € 432,8 miljoen met een marge van 25 procent (IFRS). Omdat het bedrijf daarmee zijn eigen financiële doelstellingen overtreft, worden deze voor geheel 2011 verhoogd.

Solide vraag van klanten
Bernard Charlà¨s, President en Chief Executive Officer van Dassault Systà¨mes, licht toe:"Wij zijn trots op onze derde kwartaalresultaten. De niet-IFRS omzet groeide met 9% procent* in vergelijking met een eveneens sterk derde kwartaal vorig jaar. Dit is vooral het gevolg van de solide vraag van klanten en de voordelen die onze geplande marktexpansie opleveren. Omdat zowel de eerste helft van 2011 en het derde kwartaal boven verwachting waren, verhogen wij onze financiële jaardoelstellingen".

V6 bewijst toegevoegde waarde
"De groei in het derde kwartaal is het gevolg van een gunstige dynamiek in alle drie onze verkoopkanalen", vervolgt Charlà¨s. "Bij de directe verkoop aan grote bedrijven zien steeds meer klanten de toegevoegde waarde van V6 als een open integratieplatform. Veel toonaangevende ondernemingen in de automobielindustrie, high-tech sector, energiemarkt en industriële apparatuurleveranciers kiezen daarvoor. Behalve nieuwe V6-klanten zijn ook verschillende bestaande klanten aan het migreren naar V6. In lijn met het directe verkoopkanaal, hebben ten slotte ook de verkoopkanalen gericht op het MKB goed gepresteerd, gedreven door de voordelen van ketenintegratie".

* Gecorrigeerd naar constante valuta's.

Over Dassault Systà¨mes
Als grootste aanbieder van 3D- en Product Lifecycle Management (PLM-) oplossingen ter wereld, is Dassault Systà¨mes van grote waarde voor meer dan 130.000 klanten in tachtig landen. Als pionier op het gebied van 3D-software sinds 1981, bieden de applicaties van Dassault Systà¨mes een 3D-visie voor de hele levenscyclus van producten. Van concept en onderhoud tot recycling. Het portfolio van Dassault Systà¨mes bestaat uit CATIA voor virtueel productontwerp - SolidWorks voor 3D mechanisch ontwerp - DELMIA voor virtuele productie - SIMULIA voor virtueel testen en het simuleren van multi-fysica - ENOVIA voor wereldwijd "Collaborative Lifecycle Management" en 3DVIA voor levensechte online 3D-ervaringen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/.

Contact
Co-Workx
Peter Gloudemans
Tel: +31 (0)6-53471777
E-mail: [email protected]