(Persbericht) Beverwijk 25 oktober 2011

De behandeling van extreem overgewicht
Meer dan 20 jaar ervaring gebundeld in website

De Beverwijkse verpleegwetenschapper Rogier Hà¶rchner is begin jaren negentig van de vorige eeuw gestart met de behandeling van patiënten met extreem overgewicht. Hij wordt dan ook gezien als de pionier binnen dit vakgebied.
Zijn ervaringen met extreem zware patiënten en wetenschappelijke studies kwamen in de achterliggende 20 jaar in vele medisch vakbladen en op internationale congressen voor het voetlicht en zijn nu ook toegankelijk voor een breed publiek via de nieuwe website: www. theobesityexperience.com

Was er twintig jaar geleden nog weinig bekend over de behandeling van extreem overgewicht, tegenwoordig lijkt half Nederland zich deskundige op dit gebied te mogen noemen.
Wat door de jaren heen overeind gebleven is de harde werkelijkheid:
à¢â‚¬Å“Dikke mensen zitten langer aan tafel maar leven korterà¢â‚¬.

Er is binnen de Nederlandse gezondheidszorg niet alleen veel belangstelling voor de behandeling van extreem overgewicht, er is helaas ook veel mis in de Nederlandse zorgdelta.
Onjuiste voorlichting, het ontbreken van professionele begeleiding en verkeerd uitgevoerde operaties (het drama van het Scheper ziekenhuis in Emmen hebben veel patiënten nog scherp op hun netvlies), waren aanleiding om de kennis en ervaringen van de afgelopen jaren voor een breed publiek beschikbaar te stellen via de website van The Obesity Experience.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Rogier Hà¶rchner, MSc
Mobiel: 06 26275743
[email protected]
www. theobesityexperience.nl