(Persbericht) De grote Tour is gestart ! Van 2 tot 24 juli wedijveren de beste internationale wielrenners om de begeerde titel van winnaar van de Ronde van Frankrijk te veroveren.

Voor deze speciale gelegenheid stelt de specialist in online krediet Cofidis.be u voor zijn team, alsook zijn nieuweling, te ontdekken en te volgen. Romain Zingler (BE) eindigde de Belgische tour op de 11e plaats, en doet nu mee in de Tour de France met de Cofidis Team. Een topwielrenner, zoals bewezen in de Vuelta, aldus Eric Boyer, manager van het noordelijk team. Het team rekent ook op de prestatie van Mickaël Buffaz, 32 jaar, die al talrijke wedstrijden gewonnen heeft.

De Ronde van Frankrijk is gestart op 2 juli in de « Vendà©e »om zich dan te richten naar de Bretoense kust en verder naar Lisieux. Daarna neemt ze de zuiderse richting: Chà¢teauroux en Aurillac. Na een kleine tour in de Pyreneeën, begeven de wielrenners zich naar Montpellier, en trotseren daarna de Franse en Italiaanse Alpen. Misschien de gelegenheid voor David Montcoutià© (FR) om de langverwachte titel van beste klimmer te behalen. En na deze moeilijke en spannende etappe eindigt de Tour in Parijs, waar de beste internationale wielrenner van het jaar 2011 benoemd wordt.

De manager van de cofidis Team verwacht zich aan een Witte Trui voor Rein Taaramae (EST), die zo de beste jonge wielrenner wordt, alsook een etappezege. Volg de Cofidis Team in de Ronde van Frankrijk op de voet op www.equipe-cofidis.com en www.cofidis.be.