(Persbericht) De Den Haag Raiders ‘˜99 zijn aankomende zondag 26 juni de trotse gastheer van de landelijke Flag Finale American Football. De vereniging aan Melis Stoklaan in Den Haag organiseert deze dag drie finales in drie verschillende speelcategorieën: Peewees, Cubs en Seniors. De Amsterdam Crusaders, afdeling Peewees maken kans een zege te halen.

De finale voor de peewees vormt de eerste wedstrijd van de finaledag en start om 11:00 uur. De PeeWees (leeftijdscategorie 8-12 jaar) verwelkomen dit jaar een nieuwe kampioen, die voortkomt uit de winnaar van het duel Amsterdam Crusaders Flevo Phantoms. Na een zinderende wedstrijd afgelopen zondag, op vaderdag, hebben in Amsterdam de Peewees 1 van de Crusaders net aan gewonnen van de Peewees van Alpen Eagles. De eindstand is 28 - 22 geworden en aan die stand kan je al zien dat beide teams hebben gevochten wat ze waard zijn. Vooral leuk om te zien dat de wedstrijd zo vriendschappelijk was en goed geleid werd door Jimmy Bergwijn. De Phantoms wisten de Commanders uit Lelystad behoorlijk te overklassen en hebben met 72-18 gewonnen. Dat belooft dus een heel spannende wedstrijd te worden aankomende zondag.

De Cubs (leeftijdscategorie 12-15 jaar) proberen de verrichtingen van hun grote broer te kopiëren en zijn daar aardig in geslaagd. Niemand wist de Little Hyenas dit seizoen op de knieën te krijgen. Om 12:30 uur mogen ze dat onbesmette blazoen proberen te vertalen in een kampioenschap. Hiervoor moet de ploeg eerst nog voorbij de Cubs van Lightning Leiden.

Ook in de laatste twee speelklassen lijkt de kampioen bij voorbaat vast te liggen. Zowel de Cubs (The Little Hyenas) als de Seniors (The Hague Hyenas) kwamen het seizoen ongeschonden door. De The Hague Hyenas maken niet alleen furore in eigen land. Ook in het buitenland werd al menig tegenstander aan de zegekar gebonden. Zondag hoeft de formatie tot aan de finale niet in actie te komen (tegenstander Amsterdam Panthers moest zich noodgedwongen terugtrekken), terwijl in de andere halve finale de Den Haag Raiders (GBR) en Eindhoven Raptors strijden voor een kans om de Hyenas tegengewicht te bieden. De uiteindelijke finale trapt in deze catagorie af om 14:00 uur. De Little Hyenas hebben met recht dus iets om tegenop te kijken.

AFBN Flag Football
Flag Football is de non-contact variant van American football. In plaats van shoulderpads en helmen zijn de teams uitgerust met vlaggetjes op de heup. Als een vlaggetje van de heup wordt afgetrokken staat dit gelijk aan een tackle bij American football. Flag Football is een variant, die vooral door de allerjongste spelers wordt beoefend om de basisregels onder de knie te krijgen. De variant is uitermate populair, omdat deze zo laagdrempelig

Tulip Bowl XXVII
Twee weken na de landelijke Flag Football Finale volgt tijdens het weekeinde van 9-10 juli ook de landelijke finale Full Contact American football. Tijdens twee finaledagen worden ondermeer de Nederlandse kampioen Youth Tackle (Dyan Kralt Bowl) en Senior Tackle (Tulip Bowl) gekroond. Deze finales vinden plaats bij de Hilversum Hurricanes.

Noot voor de redactie: Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de PR afdeling van de AFBN, contactpersoon Perry Hendriks. E-mail: [email protected] of via mobiele telefoonnummer 06-53637694. Via Ruben Kon, telefoonnummer +31 (0)624 228469, secretaris Amsterdam Crusaders kunt u ook uw interesse aangeven voor een bezoek aan de landelijke Flag Football Finale. Bezoek ook onze website http://www.crusaders.nl