Desktops 2012

De nieuwe computers uit het jaar 2012 hebben ongekende mogelijkheden. Men denkt tegenwoordig vaak dat de desktop zal verdwijnen, terwijl dit niet het geval is. De desktop zal namelijk voorlopig niet verdwijnen, omdat de technologie van desktops continu meer geavanceerd is dan bijvoorbeeld laptops of smartphones. Het is bijvoorbeeld al mogelijk om een game pc te bestellen met volledig werkende 3d technologie.  Een laptop of smartphone is nog ver van dit stadium verwijdert.
none
Verder is het zo dat de onderdelen van een desktop veel krachtiger zijn dan van laptops of smartphones. Een processor van een desktop kan tot 100 keer krachtiger zijn dan bijvoorbeeld de processor van een laptop. Bij een smartphone loopt dit op tot 1000 keer. Een desktop lijkt misschien dus ouderwets, maar dit is ver van de waarheid. Een desktop is daardoor een duurzamere aankoop, omdat deze vaak veel langer mee gaan. ( door de technologische voorsprong ) Natuurlijk is het wel zo dat u een kwalitatieve desktop dient aan te schaffen voordat dit van toepassing is.

 

Het zakenleven geeft veelal de voorkeur aan desktops, omdat deze dus sneller functioneren. De tijdswinst die men behaald met een desktop is zodanig dat de laptops het slecht doen in het zakenleven. Een laptop wordt wel in het zakenleven gebruikt indien de werkkracht mobiel dient te zijn, bijvoorbeeld een account manager. Voor medewerkers die een vaste plek hebben is een desktop dus handiger, duurzamer en efficiënter. Tegenwoordig worden de desktops zo krachtig, dat het binnenkort niet meer nodig is om een server aan te schaffen. De data transmissie tussen desktops zal zo snel gaan, dat een server het verkeer niet meer hoeft te regelen. Verder is een server natuurlijk nodig voor websites, echter is het voor veel bedrijven goedkoper om dit uit te besteden.

Copyright: Game Computer