(Persbericht) Wie kent bij inbraak, vermissing, ongeval of overlast niet het gevoel er alleen voor te staan? Eà©n telefoontje naar de meldkamer biedt in de eerste minuten nooit direct hulp ter plaatse terwijl buren doorgaans op steenworp afstand hulp of versterking kunnen bieden. Met SMS Buren Alert kan iedere burger met à©à©n sms of druk op een knop de hulp van zijn buren inschakelen.

Bedenker van het idee om met à©à©n sms je buren te kunnen waarschuwen is Elio Tagliola. SMS Buren Alert is ontstaan toen Tagliola een keer, laat op de avond, wakker werd van het geluid van een botsende auto op het hofje waar hij woonde. Binnen een paar tellen wisten we met een aantal buren het kenteken te registeren. Toen is het idee ontstaan dat het in vergelijkbare situaties handig en nuttig zou zijn om in geval van nood met à©à©n sms je buren te kunnen waarschuwen.

Het principe van SMS Buren Alert werkt eenvoudig: je meldt je aan via de website en zoals met Facebook nodig je via email je buren uit. Zij accepteren je uitnodiging en zo heb je je eigen ALERT-groep opgericht. In geval je hulp of versterking nodig hebt sms je ALERT naar 1008. Je buren kunnen je ALERT-melding bevestigen door ALERT OK te smsen. Je melding is direct voor iedereen op Google Maps zichtbaar. Ben je op vakantie, dan kun je account tijdelijk uitzetten, zodat je niet onnodig wordt gewaarschuwd terwijl je geen hulp kunt bieden.

Steeds meer burgers hebben een alarmsysteem met sms-mogelijkheid. Via een unieke code kun je je alarmsysteem aansluiten op SMS Buren Alert, zodat zodra je alarm afgaat (terwijl je bv niet thuis bent) je buren ook worden gewaarschuwd.

Tot slot, SMS Buren Alert is gratis tot maximaal 3 buren in je ALERT-groep. Wil je meer buren opnemen, dan kan dat voor een klein bedrag per maand en ontvang je ook een tweetal speciale deurstickers. Deze stickers hebben als doel om dieven met ongewenste bedoelingen af te schrikken.

SMS Buren Alert wil op termijn iedere burger een gratis account geven, maar dat kan alleen door samenwerking met partijen zoals gemeenten aan te gaan. Door deze samenwerking zouden de stickers ook in de vorm van borden bij toegangswegen van en naar woonwijken kunnen worden geplaatst. Ook kan een Android of iPhone-app sneller worden ontwikkeld omdat de kosten dan kunnen worden gedeeld. Alle kosten komen tot dusverre voor rekening van Tagliola, maar daar groeit nog geen geldboompje in de tuin en zal samenwerking met derde partijen nodig zijn om dit landelijk te kunnen uitrollen.
-----------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie:
Elio Tagliola is werkzaam als CRM-manager bij BelCompany en ontwikkelt in zijn vrije tijd mobiele concepten. Andere voorbeelden die Tagliola heeft bedacht is Quickcode (www.quickcode.nl) voor het snel en eenvoudig opzetten van sms response campagnes.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elio Tagliola. Tagliola is bereikbaar op telefoonnummer
06-42132781 of via email [email protected].
SMS Buren Alert
Aurelius 24
6661 JT Elst (gld)
www.smsburenalert.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular