(Persbericht) OUD-BEIJERLAND Duurzaam handelen dringt door tot steeds meer facetten binnen de verpakkingsindustrie. Onlangs presenteerde Paardekooper in samenwerking met Natuur&Milieu het platform Smarter by nature, nu komt zij met een duurzaam alternatief voor de presentatie van de nieuwe najaarscollectie. Online innovatie speelt in deze vorm van communicatie een centrale rol.

à¢â‚¬Å“Een nieuwe collectie wordt doorgaans gepresenteerd in een gedrukte catalogus. Het nodige papier, de inkt, het versturen en het afval is een behoorlijke belasting op ons milieu.à¢â‚¬, legt Patrick Zevenbergen (marketing manager) uit. à¢â‚¬Å“De digitalisering van onze najaarsbrochure sluit nauw aan op ons MVO-beleid. Willen we een werkelijke bijdrage leveren aan ´verduurzaming‘˜ van de verpakkingsindustrie, dan moeten we daar ook zelf naar handelen.à¢â‚¬

Duurzaam door online innovaties
De verpakkingsindustrie maakt volgens Paardekooper nog weinig gebruik van de mogelijkheden van internet en social media. Paardekooper neemt hierin het voortouw en presenteert een digitale najaarsbrochure. Op basis van gebruiksgemak en interactie is hiervoor een passend softwarepakket voor geselecteerd. De directe koppeling met social media en de eigen website maken het lezen dynamisch en makkelijk. De lezer kan de brochure eenvoudig delen in zijn sociale netwerk. Voor bestellingen komt de lezer met à©à©n muisklik in de e-shop.

Digitaal communiceren
Volledig digitaal communiceren blijft volgens Paardekooper het summum. Het streven daarnaar is goed, maar de realiteit leert dat er voorlopig behoefte zal blijven aan fysieke communicatie. Patrick licht toe: à¢â‚¬Å“Voor ons is belangrijk dat waar mogelijk de milieu-impact verlaagd wordt. Samenwerken met MVO-bewuste bedrijven en het gebruik van duurzaam gecertificeerde materialen zijn hierin de basis.à¢â‚¬

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Ton Oosterwijk
Marketing Coà¶rdinator Communicatie

E [email protected]
T +31 (0)186 64 82 49

Willem Beukelszstraat 16
Postbus 1552
3260 BB Oud-Beijerland
www.paardekooper.nl

Over Paardekooper
Paardekooper biedt een compleet standaard assortiment verpakkingen en disposables. Daarnaast levert Paardekooper innovatieve, custom made en verantwoorde verpakkingsoplossingen.
Met het ´Smarter by Nature‘˜ concept, stelt Paardekooper klanten in staat om bewuste keuzes te maken ten aanzien van hun verpakkingen.

Paardekooper is onderdeel van de Paardekooper Group. Paardekooper is sinds 1925 als groothandel actief in de nationale en internationale verpakkingsmarkt. De afgelopen jaren is Paardekooper uitgegroeid tot à©à©n van de grootste spelers in de markt. Paardekooper is een hecht familiebedrijf met korte lijnen en een hoge mate van betrokkenheid bij elke opdracht.

Link naar de najaarsbrochure: http://Paardekooper.onlinetouch.nl/1

Over Smarter by nature
Smarter by nature is een initiatief van Paardekooper Group en Natuur&Milieu. Paardekooper Group is de grondlegger van het denken en vergelijken van verpakkingen en disposables in LCA‘˜s. Natuur&Milieu is de onafhankelijke organisatie die dit denken ondersteunt en verder geanalyseerd heeft. Deze combinatie gaat ervoor zorgen dat de markt bewustwording gaat krijgen in de milieu-impact van verpakkingen en disposables om vervolgens voor hen de juiste keuze te maken. Daarnaast zal de combinatie nieuwe samengestelde producten op de markt brengen, concepten ontwikkelingen en maatschappelijk initiatieven nemen.

Link naar het Smarter by nature-platform: www.smarterbynature.eu