(Persbericht) Zierikzee, 29 maart 2011

De tweede zondag van de maand mei is het weer Moederdag, dit jaar valt dat op 8 mei. Moederdag is een traditie die in de jaren '20 van de vorige eeuw overgevlogen is vanuit de Verenigde Staten. Deze dag staat in het teken van waardering en liefde van kinderen voor hun moeders. Waar komt deze behoefte vandaan om de waardering voor onze moeder eens per jaar extra uit te spreken met Moederdag cadeaus? En hoe kunnen we onze liefde voor moeder dit jaar nog extra uiten?

Onze Westerse maatschappij werd altijd beheerst door mannen. Echter, deze mannen zouden niks geweest zijn zonder hun vrouwen en moeders. Een goed historisch voorbeeld hiervan is Catherine de Mà©dicis, die als moeder van 3 koningen van Frankrijk veel invloed heef uitgeoefend op dit grote land.
Ook in de kunst zien we regelmatig de relatie met de moeder terugkomen. Zo heeft de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh een subliem portret van zijn moeder geschilderd en heeft Picasso meerdere schilderijen gemaakt waarin de relatie moeder en kind centraal staat.

Dat Moederdag tussen twee Wereldoorlogen in is ontstaan, is niet zonder reden. Als gevolg van de vele verliezen die geleden werden in de Eerste Wereldoorlog, voornamelijk onder jonge mannen, werd de behoefte vanuit de maatschappij groter om het geboorteniveau omhoog te brengen. Het gevolg was dat de moeder centraal kwam te staan en het belang dat men aan moeders hechtte, werd uitermate groot. Om nog meer de waardering en liefde voor moeders uit te spreken, werd er een speciale feestdag aan moeders gewijd: Moederdag.

In de loop der jaren heeft Moederdag zich ontwikkeld en is de strekking ervan veranderd. Moederdag wordt tegenwoordig meer gezien als een dag waarop een kind de liefde voor zijn of haar moeder vrij kan uiten. Dit gebeurt al vanaf de kleuterschool; welke moeder heeft geen mooie macaroniketting mogen ontvangen van haar trotse kleuter? Worden de kinderen iets groter, dan wordt er vaak besloten om samen met vader een cadeautje voor moeder te kopen. Weer later kopen jonge moeders een leuk presentje voor de kersverse oma's.

Er zijn veel cadeautjes waar moeders blij mee zijn; een lekker geurtje of een mooie bos bloemen zijn altijd leuk om te ontvangen. Echter, een persoonlijk cadeau is toch wel à©rg leuk, zo is het bij YourSurprise.com mogelijk om cadeaus te personaliseren met een leuke foto en tekst. Zo kan er met de hulp van vader bijvoorbeeld een heerlijk chocolade hart besteld worden met een leuke foto van de kinderen of het hele gezin. Ook kan men denken aan een mooie vakantiefoto op een canvasdoek of fotopaneel voor aan de wand. Tenslotte is het mogelijk om de mooiste tekening van de trotse kleuter in te scannen en er bijvoorbeeld een kussen, muismat, toilettas of wellness box mee te personaliseren.

Uiteindelijk is Moederdag binnen vrijwel elk gezin een terugkerend ritueel waaraan niet alleen moeders veel plezier beleven, maar ook de kinderen en vader. Wat is er uiteindelijk mooier dan moeder te verrassen met een persoonlijk cadeau?

Over YourSurprise.com
YourSurprise.com is een webwinkel gespecialiseerd in gepersonaliseerde cadeaus. Voor elke gelegenheid en persoon zijn er cadeaus te vinden die gepersonaliseerd kunnen worden met een foto, tekst, naam of logo. De cadeaus zijn eenvoudig te personaliseren met een foto editor die speciaal door YourSurprise.com ontwikkeld is.
Alle cadeaus worden verzonden in een vrolijke cadeauverpakking met een kaartje voorzien van een persoonlijke boodschap.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Helen de Bie. U kunt bellen naar 0111 712 465 of mailen naar [email protected]

www.yoursurprise.nl
Helen de Bie
Hoge Molenstraat 30
4301 KC Zierikzee
0111 712 465
[email protected]