(Persbericht) ´Alle kleine beetjes helpen‘˜

Stichting Pink Ribbon is een fondsenwervende organisatie die aandacht vraagt voor borstkanker. Sinds 2007 is de naamsbekendheid van deze stichting enorm gegroeid. Niet alleen in de laatste plaats vanwege de ´pink ribbon‘˜, het overbekende hippe roze armbandje waarmee men aangeeft Pink Ribbon te steunen.

Op allerlei manieren worden er door verschillende groepen mensen initiatieven genomen om geld te werven voor deze belangrijke organisatie. Soms betreft het grote evenementen, soms zijn het kleine particuliere initiatieven.

Erwin Bleuming (35 jaar) is zo iemand. Een collega van hem bleek borstkanker te hebben en moet hiervoor behandeld worden. In plaats van stil te blijven zitten besloot Erwin om zijn mededogen actief aan haar en alle anderen die met borstkanker te maken krijgen of hebben gekregen, kenbaar te maken. Op 17 september fietst hij een sponsorrit van Emmen Duitsland naar Emmen Nederland.

Familie en vrienden steunen hem met het organiseren van deze sponsortocht. Zijn schoonzusje Elles Veltman maakte gebruik van haar twitter account met de oproep of er iemand vrijwillig een persbericht wilde schrijven. Social Media raakt steeds meer in zwang en ook dit keer had het een positief effect. Libelle columniste Miriam Mars las deze tweet en reageerde dat zij dat wel wilde doen. Immers: ´alle kleine beetjes helpen‘˜.

Speciaal voor deze sportieve ludieke actie werd er een website gelanceerd met de naam www.fietsentegenborstkanker.nl. Deze site zal iedereen op de hoogte gaan houden over de ontwikkelingen in het voortraject en via de site kunnen mensen geld doneren.

Graag willen wij aandacht voor dit kleine initiatief. Niet alleen in de hoop dat Erwin nà¡ 17 september Pink Ribbon een mooi eindbedrag kan overhandigen maar à³à³k dat men zich bewust wordt van het feit dat je altijd wel iets kan doen voor je mede-mens.