(Persbericht) Op zondag 5 juni 2011 wordt in het Twentse Markelo de internationale wijnmarkt georganiseerd. Hoe moet ik wijn proeven? Welke druivensoort wordt voor deze wijn gebruikt? Welke invloed heeft de grondsoort op de smaak van de wijn? Op deze vragen en meer wordt tijdens de Internationale Wijnmarkt Markelo antwoord gegeven dankzij de aanwezigheid van de wijnboeren zelf.

De internationale wijnmarkt vindt plaats in het sfeervolle openluchttheater ´de Kà¶sterskoele‘˜ te Markelo. De aanwezige wijnboeren komen onder andere uit Frankrijk, Italië, Duistland, Nederland en Oostenrijk om hun met passie geproduceerde wijnen te presenteren. Deze kunnen geproefd en gekocht worden. De wijnmarkt is toegankelijk voor iedereen die van wijn houdt (je hoeft dus geen kenner te zijn). Naast de gepresenteerde wijnen zullen er ook verschillende hapjes verkrijgbaar zijn.
Voor de kinderen worden speciale activiteiten georganiseerd en tot slot zullen de verschillende muziek optredens het evenement compleet maken. De entree prijs bedraagt € 7,50. De wijnmarkt is voor het publiek geopend op zondag 5 juni van 13:00 tot 18:00. Meer informatie: www.wijnmarkt.nl