(Persbericht) Zaterdag 3 december organiseert MuteSounds de 5e editie van het muziekfestival MuteSounds voor doven slechthorenden en horenden. MuteSounds programmeert een line up die zeer bekend is bij de festivalbezoeker van Lowlands, Solar Weekend en Mysteryland. Aangevuld met o.a. sign dancers, theateracts, interactieve installaties en een Chupa Chups wall wordt dit een pakjesavond om niet te vergeten!

Het team van MuteSounds verrast het publiek keer op keer met een beleving van muziek.. Ditmaal zijn de zintuigen geur en smaak toegevoegd. Want muziek kun je niet (alleen) horen, maar ook zien en voelen.

PROGRAMMA

Boef en de gelogeerde aap & SIGn DAnCERS - Dubstep / Hiphop / Nederlandstalige rap
Dit ambitieuze duo won in 2009 de Muzikanten- en Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en bracht in hetzelfde jaar hun eerste album ´Vind Ons‘˜ uit. De jongens blijven zich ontwikkelen, want speciaal voor MuteSounds treedt dit duo op met twee sign dancers, die de gesproken tekst en de emotie van de muziek via gebaren op een expressieve manier vertalen.

Henzel & Disco Nova (VAgE gASTEN) - Electro / Techno / French House / Drum & Base
Dit duo is onderdeel van het kunstenaarscollectief Vage Gasten en laten net zoals MuteSounds zien dat muziek meer dan een beat alleen is.

Guerilla Speakerz - Grime / Electro / Garage / House
Deze jonge jongens hebben met hun Guerilla sound al gedraaid met enkele internationale grootheden, en wonnen in 2011 de Gouden Kabouter voor ´beste nieuwe dj‘˜.

DJ IRN DRU - Deep & Soulful House
De lokale held binnen de Haagse uitgaansscene.

A-GAEKE analog vj-team
Dit team produceert hun content live op locatie en betrekt het publiek actief bij het creëren van hun beelden.

Theatercollectief Nynoke
Het collectief neemt de bezoeker mee in een schouwspel van bewegingen. Speciaal voor deze editie werken zij samen met een actrice die doof is.

Interactieve installaties
De installaties dragen bij aan de totaalbeleving van de bezoekers waarbij de zintuigen geprikkeld worden. Ervaar o.a. wat live borduren is bij Tegendraads en ontdek wat ledelementen doen met licht en de ruimte door ze met elkaar te verbinden.

Film
Korte filmpjes, gemaakt door dove filmmakers waarin de bezoekers kennismaken met de dovencultuur en de beleving van dove jongeren in de horende wereld.

Geur
Geurmachines verspreiden gedurende de avond verschillende geuren die passen bij het moment en de sfeer van de avond.

Smaak
Lekkernijen zoals de Chupa Chups wall en andere zoetigheden spelen in op het smaakaspect van de bezoekers.

Trilvloer
Op de trilvloer wordt het ritme van de muziek voelbaar door de trillingen, die te voelen zijn onder de voeten.

Organisatie MuteSounds
MuteSounds begon in 2008 als een afstudeerproject van vier Haagse studenten van Hogeschool Inholland. Hun succesverhalen delen ze nu met vijf tweedejaars studenten van de opleiding Media en Entertainment Management van Hogeschool Inholland. Voor de studenten een unieke kans om de evenementenbranche in de praktijk te leren kennen.
Onder begeleiding van MuteSounds nemen de studenten actief deel aan het gehele organisatieproces van een festival. Van conceptontwikkeling, fondsenwerving tot het samenstellen van het programma en uitvoeren van de productie.

MuteSounds wordt mede mogelijk gemaakt dankzij:
BINK VIJF HOOG, Chupa Chups, Fonds1818, Fonds Nuts Ohra, Gemeente Den Haag, Haags Groene Kruis Fonds, Hogeschool Inholland Den Haag, Hulskamp audiovisueel, Madurodam Steunfonds, MAKS Event Management, MEIK Productions, NSGK voor het gehandicapte kind, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Stinafo, VSBFonds.

MUTESOUNDS
Zaterdag 3 december 2011
22.00 3.30 uur
BINK VIJF HOOG
Binckhorstlaan 36, Den Haag
Toegangskaarten: VVK €10,- DEUR €12,50. Online te koop via: www.mutesounds.nl en bij Free Record Shop en van Leest.

Meer informatie is te vinden op www.mutesounds.nl