(Persbericht) Op Belegger.nl en NUzakelijk.nl stelt Martine Hafkamp van Fintessa dat kredietbeoordelaars dit jaar vooral in negatieve zin aanwezig waren. Door hun oordeel is de ene na de andere (dreigende) afwaardering is een feit. Hafkamp vraagt zich af hoeveel waarde aan dit oordeel moet worden gehecht.
Kredietbeoordelaars staan in een kwaad daglicht dankzij de in 2008 tegen betaling afgegeven triple A-ratings voor Asset Backed Securities (ABS) en Collateralized Debt Obligations (CDO). De kredietcrisis liet zien dat deze producten helemaal geen AAA-rating waard waren waardoor veel beleggers in de problemen kwamen. Ook het inmiddels failliete Lehman Brothers en de IJslandse banken werden als zeer kredietwaardig aangemerkt.
Kredietbeoordelaars zorgen door de recente afwaardering van de kredietwaardigheid van een groot aantal Europese banken overhaast vertrek van het onderling vertrouwen. Banken stallen nu miljarden euro‘˜s tegen afbraakrentes bij de ECB i.p.v. bij elkaar. Lees wat Hafkamp adviseert als de juiste manier om tot een belegging over te gaan. Er is meer dan vertrouwen op het oordeel van broodprofeten die onder ede verklaarden dat hun oordeel ´slechts een mening‘˜ isà¢â‚¬¦