(Persbericht) Van donderdag 25 tot en met zondag 28 augustus 2011 is NetYachting aanwezig op de Waterkampioen 2e hands dagen in Hoorn. Tussen 11.00 en 18.00 uur (zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur) kunnen de bezoekers daar terecht met al hun vragen over het principe van ´fractional sailing‘˜, flexibel gebruik van een zeiljacht op basis van een abonnement. Dankzij dit van origine Amerikaanse concept is het mogelijk om economisch verantwoord van een eigen jacht te genieten. Ieder jacht heeft maximaal zeven medegebruikers. Gebruikers kunnen afzonderlijk maar ook gezamenlijk optimaal gebruik maken van ´hun‘˜ jacht. Het beheer, onderhoud en de reparaties komen voor rekening van NetYachting. Dankzij het twaalf maanden durende en allesomvattende lidmaatschap, staan de members dus niet voor onverwachtse uitgaven.

Bij interesse is het mogelijk om direct na het evenement een proefvaart te maken met het Beneteau Oceanis 343 zeiljacht uit de NetYachting-vloot. Het testvaren gebeurt uiteraard onder voorbehoud van het weer en het animo. Ragnar Koot van NetYachting: à¢â‚¬Å“Iedereen heeft te maken met onzekerheid over de economische ontwikkelingen. Een flexibel zeilen abonnement is in de huidige tijd een financieel aantrekkelijk alternatief voor een eigen nieuw of 2e hands jacht.à¢â‚¬

NetYachting in het kort
NetYachting is een initiatief dat in 2006 in Nederland werd geïntroduceerd. In 2011 werd de oorspronkelijke naam SailTime gewijzigd in NetYachting en vond ook een uitbreiding naar België plaats. Ragnar Koot van NetYachting: à¢â‚¬Å“Ons concept wordt vaak vergeleken met time share, het is wezenlijk anders aangezien onze gebruikers niet deelnemen in het eigendom en de looptijd is kort.à¢â‚¬ De NetYachting vloot in Nederland en België bestaat uit Bà©nà©teau zeiljachten van 31 tot 43 voet, in verschillende havens langs het IJsselmeer, in Zeeland en aan de Belgische kust liggen. Jaarlijkse bijdragen variëren van 3.900 tot 7.750 euro. Bij een vergelijking van de kosten per vaardag (gemiddeld zo‘˜n 25 per jaar) zijn de kosten van een abonnement lager dan de kosten van huur of bezit van een jacht.

Gebruikers kunnen hun boot met behulp van een online reserveringssysteem tot twaalf maande vooruit reserveren. De gebruikers controleren voor en na het varen aan de hand van een checklijst, een aantal essentiële punten. Eventuele problemen worden snel opgelost en zo ligt de boot altijd klaar en kunnen de leden maximaal zorgeloos genieten.

In 2012 zullen ook verschillende motorboten en andere merken zeiljachten aan het bestand worden toegevoegd.

/// Einde

Voor meer informatie over NetYachting en ´fractional sailing‘˜, kunt u contact opnemen met:

NetYachting
Ragnar Koot
Tel.: 06-18393974
E-mail: [email protected]
Website: www.netyachting.com.