(Persbericht) Freecom, een Mitsubishi Kagaku Media Company, introduceert vandaag de ´SilverStore 2-Drive NAS‘˜. Dit is een gebruiksvriendelijk netwerkopslagmedium met twee verwisselbare harde schijven, die in een volledig nieuw ontwerp met aluminium behuizing gegoten zijn. De multifunctionele en vooral eenvoudig te configureren en te gebruiken ´dual-drive‘˜ bewaart tot wel 6TB aan gegevens van het thuisnetwerk op à©à©n centrale locatie. Van video tot muziek, van digitale foto‘˜s tot presentaties, alle gegevens zijn in een handomdraai beschikbaar door de ultrasnelle Gigabit LAN en USB 3.0 host interface. De nieuwe SilverStore 2-Drive NAS drive maakt het mogelijk om voor meerdere gebruikers grote hoeveelheden bestanden te bewaren, op te halen en te delen vanaf à©à©n locatie, waar dan ook ter wereld.

We vertrouwen onze waardevolle gegevens vaak volledig toe aan onze harde schijf, maar als deze crasht, zijn al die belangrijke gegevens voor eens en voor altijd verdwenen. Met de SilverStore 2-Drive NAS kunnen gebruikers hun gegevens eenvoudig beschermen van dit soort gevaar door de SilverStore zo te configureren dat de ene harde schijf automatisch een kopie maakt op de andere harde schijf. Hierdoor is men zeker dat er altijd een extra beveiliging van alle waardevolle data voorhanden is.

De SilverStore 2-Drive NAS kan ook zo worden geconfigureerd dat de twee harde schijven als à©à©n volume voor maximale opslagcapaciteit zorgen. Daarnaast kan de drive voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Ze kan bijvoorbeeld worden opgesplitst en toegekend aan familieleden zodat de gegevens gescheiden blijven of ze kunnen worden gebruikt om verschillende soorten bestanden te ordenen. Gebruikers kunnen gegevens ordenen en toegang tot hun data controleren door individuele gebruikersnamen en wachtwoorden in te stellen zodat eigen gegevens altijd veilig blijven.

Home cloud-functie
De beveiligde 'home cloud‘˜-optie zorgt ervoor dat gebruikers zelfs op afstand alle gegevens via een smartphone, computer of tablet eenvoudig kunnen ophalen. Deze ´home cloud‘˜-functie wordt mogelijk gemaakt door de gratis voorgeïnstalleerde Tonido-software op de SilverStore 2-Drive NAS. à¢â‚¬Å“De snelgroeiende populariteit van smartphones en tablets verandert ook de manier waarop wij met data omgaanà¢â‚¬, zegt Dennis Slagers, Technical Product Manager HDD bij Freecom. à¢â‚¬Å“Veel mensen vinden het niet voldoende om enkel vanaf hun computer bij hun bestanden te kunnen. Zij willen ook onderweg bestanden kunnen delen met vrienden of familie. Met de 'home cloud'-functie op de drive hebben we het mogelijk gemaakt dat mensen te allen tijde informatie kunnen delen, waar ze ook zijn. Flexibiliteit is de drijvende kracht achter het ontwerp. We hebben gekozen voor een systeem dat volledig op de gebruiker gericht is. Of het nu gaat om het maken van een automatische veilige backup van alle belangrijke bestanden of om het maximaliseren van de opslagcapaciteit voor muziek en films, alles kanà¢â‚¬.

De SilverStore 2-Drive NAS wordt direct aangesloten op een netwerk router of switch en is zeer eenvoudig te installeren. Het product is DLNA-compliant zodat hij video en audio streaming toelaat naar andere playback devices zoals Xbox 360, Playstation 3 en netwerk mediaspelers. Apple File Sharing wordt ondersteund door ´Transmission backup‘˜ en een iTunes server. De SilverStore wordt geleverd met een volledig ingebouwde FTP-server en BitTorrent client zodat gebruikers grote hoeveelheden data snel, gemakkelijk maar vooral direct naar de drives kunnen downloaden, zelfs wanneer de computer niet aanstaat.

Met USB 3.0-technologie aan de voorkant, wat uiteraard ook met USB 2.0 werkt, is er nog een tweede USB 2.0-poort aan de achterzijde van de drive om extra opslagapparatuur op aan te sluiten. Deze high-performance unit heeft een 1 GHz Marvell 6283 processor die weinig stroom verbruikt.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe SilverStore 2-Drive NAS is beschikbaar via gespecialiseerde verkooppunten en via www.freecom.com en is verkrijgbaar in 2, 3 en 6TB. De respectievelijke adviesprijzen bedragen 289 €, 359 € en 639 €.

Bijkomende informatie over de SilverStore 2-Drive NAS:
à¢â‚¬¢ Nieuwste Gigabit LAN, RAID en iSCSI-technologie
à¢â‚¬¢ Eà©n of twee hard drives (HDD) in RAID0, RAID1, Single DISK, JBOD
à¢â‚¬¢ Windows File Sharing (CIFS/Samba), Linux File Sharing (NFS) and Apple File Sharing (AFP & Time Machine) compatible

Foto's beschikbaar via extranet:
www.freecom.com/extranet
Login: freecompartner
Password: freecomextranet

Over Freecom:
Freecom staat sinds 1989 voor innovatieve- en professionele digitale oplossingen. Elk product is ontworpen, ontwikkeld en gecertificeerd onder de hoogste kwaliteitsstandaarden in Duitsland om u optimale tevredenheid te garanderen. Ons technische ontwikkelingsproces, het gebruik van componenten van hoge kwaliteit en Duitse kwaliteitsinspectie-standaarden verzekeren u dat u een product aanschaft van superieure kwaliteit en betrouwbaarheid. Om aan uw hoge verwachtingen te kunnen voldoen, worden alle Freecom producten geleverd met een (verlengbare) garantie en onbeperkt gratis helpdesk-ondersteuning.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular