(Persbericht) PERSBERICHT

Amsterdam, 5 september 2011

Geboortekaartjes zelf online maken erg populair

AMSTERDAM - Tegenwoordig ontwerpt 51% van de jonge ouders zelf online hun geboortekaartje. Dat blijkt uit een enquàªte van Geboortekaartje.nl onder 596 zwangere vrouwen en jonge ouders. Een ruime meerderheid van 85% hecht nog altijd waarde aan het traditionele papieren kaartje. Maar dan nu wà©l zelfgemaakt.

Daar waar de verjaardags- en de kerstkaarten het de afgelopen jaren flink hebben moeten afleggen tegen de opkomst van het internet, blijkt het geboortekaartje nog altijd onverminderd populair. Sterker nog, de opkomst van de digitalisering heeft een zeer positieve invloed gehad op de traditionele geboortekaartjes, gezien de 51% die ze nu zelf online ontwerpt.

Uniek kaartje
Websites als Geboortekaartje.nl maken het voor jonge ouders mogelijk om zelf, volledig naar eigen wens, een uniek kaartje te ontwerpen. En dat wordt zeer gewaardeerd. Veel ouders vinden de ´persoonlijkheid van de kaart‘˜ belangrijker dan de prijs. De site geeft ook voorbeeldkaartjes die naar eigen inzicht persoonlijk gemaakt kunnen worden.

Flexibiliteit
Voordelen van het online ontwerpen van geboortekaartjes zijn ook de snelheid en flexibiliteit. Door middel van een proefdruk kan het eindresultaat meestal al binnen à©à©n dag thuis worden bekeken. Wel zo handig, want een kleine 13% van de ouders begint pas vlak voor of na de bevalling over een kaartje na te denken. Nadat de proefdruk thuis is ontvangen, kan het kaartje online worden aangepast.

Inspiratie
Via nieuwe weblogs zoals Geboortekaartje maken.nl kan de doelgroep inspiratie opdoen voor een zelfgemaakt geboortekaartje. Of je nu een klassiek, modern, hip, retro, Hollands, stoer of juist vrolijk geboortekaartje zoekt, hier haal je ideeën en tips vandaan om online een geheel eigen creatie te maken.

EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:
Create2Send
Muntplein 2-4
1012 WR Amsterdam
020 - 7370056