Een mascotte is een beeltenis van een persoon, een dier of een voorwerp waarvan gedacht wordt dat het geluk brengt. Het kan ook iets zijn dat een groep met een bepaalde identiteit vertegenwoordigt. Dan is het een symbool. Denk bijvoorbeeld aan scholen, sportteams, organisaties, militaire eenheden,  bedrijven of speciale merken. Veel van deze organisaties gebruiken tegenwoordig mascotte kostuums om dit doel te bereiken.

Sportorganisaties zijn begonnen met het gebruiken van mascottes. Oorspronkelijk begonnen ze met het gebruiken van dierfiguren om het publiek te vermaken en om ze aan te moedigen. Daarvóór werden echte wilde dieren gebruikt om indruk te maken op de tegenpartij en een bepaalde sfeer te creëren. Hiervoor zijn mascotte kostuums perfecte oplossingen.

In de loop van de tijd zijn mascottes langzaam veranderd van wilde dieren naar fantasiefiguren. Een belangrijke doorbraak voor de ontwikkeling van de mascottes was de creatie van de Muppets in de Jaren 60. Zij zorgden niet alleen voor een figuur waarnaar men kon kijken, maar maakten het ook mogelijk om echt contact te maken met de mascottes: je kon met ze praten en je kon ze zelfs aanraken. Hierdoor nam de mascotte-wereld een grote vlucht en beseften bedrijven, sportclubs en organisaties dat je eigenlijk niet meer zonder een mascotte kon.

Verdere ontwikkelingen zijn dat er ook veel andere soorten mascotte kostuums op de markt zijn gebracht. Zo zijn er bijvoorbeeld eten en drinken mascotte kostuum verkrijgbaar. Scholen kunnen deze inzetten om kinderen een positiever gevoel te geven over groenten en fruit bijvoorbeeld. Supermarketen en andere winkels waar fruit en groenten worden verkocht kunnen hier ook gebruik van maken om klanten aan te trekken. Kleine kinderen zijn dol op mascottes en dus kan het een aantrekkende kracht hebben om een eten en drinken mascotte kostuum voor of in de winkel in te zetten.

Een fruit mascotte kostuum is echt een goed idee om de gedachten over groente en fruit te doen veranderen. Kinderen vinden dit soort eten vaak minder lekker dan snoep. Kijk maar eens hoe vaak snoep verpakkingen kleine tekenfilm personages of vergelijkbare mascottes erop hebben. Dan kan je al snel begrijpen dat dit ook goed zal werken voor een fruit mascotte kostuum.

 

Hoe is momenteel de wereld van de mascotte-kostuums?

Er zijn momenteel vele verschillende mascotte kostuums die door organisaties gebruikt worden. Sommige worden tijdens sport evenementen gebruikt, zoals wedstrijden, en soms staan ze als symbool voor een school of een ander soort organisatie. Soms worden mascottes ook gebruikt als reclame-evenement. En uiteraard kun je een mascotte-kostuum ook voor je kinderen kopen. Het is natuurlijk een ideaal kostuum voor een feestje! Laat je kind in zijn of haar favoriete tekenfilm karakter mascotte kostuum opdagen op zijn of haar volgende verkleedfeestje. Het zal een dag zijn die zij niet snel meer zullen vergeten!

Ook zijn er veel verschillende mascottes die gebruikt worden door organisaties om de macht en de geest van een bedrijf of evenement uit te beelden. Organisaties gebruiken vaak sterke dieren om een publiek juichend te houden en om te zorgen dat ze zich niet gaan vervelen, wanneer een evenement niet loopt zoals gepland. Dierlijke mascotte kostuums zijn vaak populair omdat weinig bedrijven een echt symbool hebben. Een dier kan op veel manieren worden uitgelegd en lenen zich daarom goed voor dit soort doeleinden.

 

Voor het grootste gedeelte dient een mascotte kostuum om te entertainen. Het is een link tussen de teams en hun fans en geeft ze iets om naar te kijken tijdens de pauzes in de show of wedstrijd. Een eten en drinken mascotte kostuum kan mensen er ook toe aanzetten om nog even naar een stalletje te lopen om iets te nuttigen. Het kan ook een manier zijn om mensen te laten weten wat voor eten en drinken er beschikbaar is. Denk bijvoorbeeld aan een bierflesje of een hotdog.

 

Natuurlijk zitten er voordelen aan het hebben van een mascotte. De toeschouwers zullen blijven juichen gedurende de hele wedstrijd. En kinderen die eigenlijk geen idee hebben waar de wedstrijd over gaat, hebben op deze manier ook iets om zich te vermaken. Een tekenfilm karakter mascotte kostuum is vooral onder kleine kinderen heel populair omdat zij deze allemaal goed kennen en er veelal positieve gevoelens bij hebben.

 

Hoe kies je het juiste mascotte-kostuum?

Allereerst is het belangrijk om na te denken wat je wilt uitdrukken. Wat is het symbool dat echt bij jullie bedrijf of organisatie hoort? Welke boodschap wil je overbrengen? Is het een symbool van wijsheid en ernst? Dan kom je in de hoek van de uil of de havik. Is het een symbool van kracht? Dan kom je bij de krachtige dieren terecht. Een dierlijke mascotte kostuum kan vaak op verschillende manieren worden uitgelegd dus je hebt veel mogelijkheden. Of is het een symbool van plezier en humor? Ook dan zijn er diverse mogelijkheden.

Heb je gekozen welk symbool je wilt gebruiken, dan is het de vraag wie het gaat uitbeelden. Is dat telkens dezelfde persoon of wisselt deze steeds? Natuurlijk heeft iedereen verschillende maten. Daarom is het ook belangrijk na te denken over de maat van het pak. Degenen die het symbool van jullie organisatie gaan uitdragen, hebben iets nodig wat lekker zit en dus niet te klein of te groot is. Denk hierbij ook na wanneer je een symbool gaat kiezen, sommige soorten kostuums lenen zich beter voor grotere maten dan anderen. Een eten en drinken mascotte kostuum ziet er in grotere maten natuurlijker uit dan bijvoorbeeld een heel erg uitvergroot tekenfilm personage.

Ook wil je er natuurlijk lang wat aan hebben. Als je dus een mascotte-kostuum wilt aanschaffen voor een bepaald doel, is het daarom van groot belang dat je een duurzaam kostuum hebt dat lang mooi blijft. Belangrijk is om hierbij te denken aan de stof waarvan de mascotte kostuums worden gemaakt.

 

Er zijn hier ook vele opties voor. Scholen hebben waarschijnlijk voor een heel lange tijd dezelfde mascotte. Als ze een nieuw kostuum nodig hebben, moet dit natuurlijk nog wel beschikbaar zijn. Een fruit mascotte kostuum zal niet snel uit de mode vallen, maar een tekenfilm personage kan nog wel eens oud worden.

 

Ook is het slim om de kostuums zo veel mogelijk schoon en droog te houden. Als het bijvoorbeeld gaat regenen tijdens een wedstrijd, is het misschien slim om de mascotte die dag binnen te houden. Dit voorkomt dat het pak kapot gaat.

 

De pakken kunnen erg duur zijn om te vervangen en dus moeten ze goed verzorgd en opgeslagen worden. Sommige bedrijven kopen zelf speciale opbergdozen voor de kostuums. Op deze manier kunnen ze het kostuum ook veilig vervoeren wanneer ze naar andere plekken moeten.

 

Ook het materiaal is natuurlijk belangrijk. Er zijn vele verschillende kansen die belangrijk zijn om te grijpen voor zowel het team als de mascotte. Ook zijn er veel verschillende dingen die de mascottes zouden kunnen gaan doen tijdens evenementen waar verschillende stoffen voor te pas zouden kunnen komen. Denk ook na of de stof past bij het kostuum, dierlijke mascotte kostuums kunnen er bijvoorbeeld in hele andere stoffen heel anders uit zien.

 

Veel mensen zullen bezig zijn met van alles in de gaten houden. Je hebt soms maar beperkt zicht wanneer je een mascotte kostuum draagt.

 

Het design moet er natuurlijk goed uit zien. De ontwerpers doen hun best om iets te maken wat comfortabel gaat zijn, maar dat is niet altijd makkelijk als het ook moet opvallen. Sommige kostuums hebben versiersels die het moeilijk maken om te zien vanuit het kostuum en op hete zomerdagen kan het ook heel warm en zweterig worden in het pak.

 

De meeste organisaties zullen op zoek zijn naar een goedkope optie om hun kostuums te kopen. Ze hebben iets nodig wat duurzaam is. Als kinderen of pubers met de kostuums bezig zijn, kan het nog wel eens wild eraan toe gaan. Hetzelfde geldt zelfs voor volwassenen.

 

Dieren kostuums zijn beschikbaar in verschillende maten en kleuren. De dieren die zij uitbeelden, representeren de school en het team van de school. Daarom hebben ze een kostuum nodig dat met trots kan worden gedragen om de naam van de school hoog te houden. Er zijn ook opties om de kostuums op maat te laten maken.

 

Het hebben van een mascotte voor een team wordt in vele culturen als belangrijk beschouwd. De mascotte zorgt voor motivatie. Er zijn verschillende bronnen die je kunt raadplegen, als je probeert te beslissen waar je het beste een kostuum kan kopen. Vaak wordt besloten een dier of een ander duidelijk symbool te gebruiken. Larshor.nl heeft niet alleen een uitgebreide collectie, maar ook de mogelijkheid om veel pakken hier en daar nog aan te passen. Kijk vandaag nog op larshor.nl om te kijken wat we allemaal hebben!

 

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular