(Persbericht) IJSTIJD! is een nieuw initiatief van de KNSB waarbij in samenwerking met KPN, ERU en Ice World, vijftien, lokale, jaarlijks terugkerende tijdelijke Nederlandse kunstijsbanen omarmd worden. Deze banen liggen zo verspreid over het land dat het vanaf half november 2011 tot en met half januari 2012 in ongeveer heel Nederland IJSTIJD! is. Gegarandeerd, want weer of geen weer: schaatsen op tijdelijke kunstijsbanen kan altijd. Schaatsen, genieten en beleven daar draait het om tijdens IJSTIJD!

´IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt‘˜
De KNSB ziet de toegevoegde waarde van de lokale tijdelijke ijsbanen. Jongere generaties leren daar vaak schaatsen, omdat natuurijs helaas niet altijd gegarandeerd is. De doelstelling van ´IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt‘˜ is schaatsen voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk en bereikbaar maken; en dat is precies wat de Goudse IJsbaan voor Gouda en haar omgeving wil bereiken.

IJSTIJD! op de Goudse IJsbaan
De Goudse IJsbaan is er dan ook trots op dat zij onderdeel uitmaakt van dit geweldige initiatief van de KNSB en haar partners. De ijsbaan op de Goudse Markt heeft een prachtige ligging en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Er is hier van alles mogelijk: vrij schaatsen, schoolschaatsen, schaatslessen, discoschaatsen en ijshockeyclinics! Niet alleen op de ijsbaan is van alles te beleven. De historische binnenstad van Gouda wordt van 13 december t/m 8 januari omgetoverd in winterse sferen en staat geheel in het teken van de sfeervolle feestdagen. Ruim drie weken lang is er van alles te beleven op het gebied van kunst, cultuur, uitgaan en vrije tijd. Kijk voor meer informatie op www.goudastadvan.nl

KPN Junior Schaatsclub met Annemarie Thomas
Dit jaar bezoekt de KPN Junior Schaatsclub de Goudse IJsbaan. Te weten op vrijdag 16 december 2011. In samenwerking met Schaatsclub Gouda krijgen leerlingen van de Brede School een schaatsclinic van oud-wereldkampioene Annamarie Thomas! Op een eigentijdse en speelse manier zal zij de kinderen kennis laten maken met de schaatssport. Daarnaast verzorgt Schaatsclub Gouda zelf ook nog schaatsclinics tijdens de kerstvakantie voor de groepen 4 en 5 van de Brede School.

Kortom: De wintermaanden in Gouda bieden voor iedereen volop mogelijkheden voor een gezellig dagje uit! Kijk voor meer data, tijden, prijzen en overige informatie op www.goudastadvan.nl