(Persbericht) Heropening
Na 10 jaar van restauratie is met het gereed komen van de Stallen en het Kasteel een immens project gerealiseerd. Deze happening werd afgelopen week uitgebreid gevierd met 170 relaties die een exclusieve preview kregen op het landgoed.

Als eersten mochten de genodigden de nieuwe Stallen bekijken en woonden zij een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld concert van de Holland Baroque Society bij, geïnspireerd op muziekstukken gevonden in de bibliotheek van het Kasteel. Na een bezoek aan het Kasteel, alwaar Peter Greenaway en Saskia Boddeke een tipje van de sluier van hun video-installatie oplichtte, was er tijd voor een borrel in de nieuwe Stallen.

Forse uitbreiding zakelijke mogelijkheden
De afronding van de restauratie betekent dat er nog meer waarde aan een evenement kan worden toegevoegd middels de mogelijkheid het kasteel te bezoeken; Tevens wordt er een volumeslag gemaakt. In de Stallen kunnen gezelschappen tot 150 personen ontvangen worden. En door het Koetshuis bij de Stallen te betrekken via het souterrain en de tuigenkamer, kunnen voortaan gezelschappen tot 350 personen geaccommodeerd worden en is er extra subruimte bij congressen. Tevens kan ook het Kasteel ingezet worden voor zeer exclusieve zakelijke bijeenkomsten.

Exploitatievormen
Met de 14 miljoen euro die de restauratie heeft gekost, heeft Stichting Kasteel Amerongen als eigenaar van het landgoed, gekozen voor twee exploitatievormen waarop de toekomst wordt gebouwd. De Stichting zelf zorgt voor de culturele exploitatie van het landgoed door de openstelling van het Kasteel en de culturele programmeringen. Buitenplaats Amerongen realiseert sinds 5 jaar de commerciële exploitatie op het terrein, waarbij er ruim 250 bijeenkomsten per jaar worden georganiseerd. Gezamenlijk kunnen zij zich vinden in het kwaliteitsperspectief en de hoge ambitie van het project.

Kasteelbezoek
Het Kasteel is vanaf 1 juli open voor het publiek. Vroeger werd het bewoond door families van diplomaten en militairen die een prominente rol speelden in de politiek. Nu zijn de bewoners van toen met videoprojecties teruggebracht in de diverse vertrekken: de adellijke bewoners en bedienden, keukenhulpen, kinderen, minnaressen, monarchisten en republikeinen. Het kasteel wordt letterlijk weer tot leven gebracht en wel op een midzomerdag in 1680.

Clip heropening: www.Bit.ly/heropening16juni
Meer informatie: www.buitenplaatsamerongen.nl

________________________________________

Meer informatie/contactgegevens:
Buitenplaats Amerongen, Drostestraat 12, 3958 BK, Amerongen
Erika Swijnenburg-Vermeer (directeur)
T: 06 51 53 97 52