(Persbericht) December 21, 2011

Het Grafisch Lyceum Rotterdam met ongeveer 4000 studenten & 400 medewerkers had al Microsoft Lync oplossing volledig ingevoerd als communicatie oplossing.
Alle medewerkers en studenten van het GLR kunnen nu gebruik maken van de kracht van Microsoft Lync op hun mobiele apparaat. Via de hun mobiel kunnen zij onder andere gebruikmaken van geavanceerde functies voor aanwezigheid, expresberichten, audiovergaderingen en telefonische gesprekken, geïntegreerd met hun eigen ICT infrastructuur.

Mobile-clients voor Microsoft Lync
Volgens de voorzitter van het Collega van Bestuur Fred van Vliet is door het invoeren van Microsoft Lync, de mobiliteit en de bereikbaarheid van de medewerkers van het GLR gemaximaliseerd. Het GLR gaat ook de kracht en de functionaliteit van Microsoft Lync inzetten voor inhoudelijk onderwijs.

Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon als enige telefoon. Mobile-clients voor Microsoft® Lync࢑ž¢ 2010 brengen alle voordelen van Unified Communications naar uw mobiele telefoon, inclusief rijke beschikbaarheidsinformatie, audioconferencing en toegang tot meerdere communicatiemethoden, en dit alles via à©à©n gebruiksvriendelijke interface.

De belangrijkste functionaliteit op een rijtje:

1. Bekijk de beschikbaarheid van collega‘˜s in realtime en selecteer de beste manier om met hen te communiceren: via een expresbericht, een e-mailbericht of een telefoongesprek.

2. Maak direct verbinding met telefonische vergaderingen in Lync. U hoeft geen lange numerieke wachtwoordcodes of vergaderingsnummers meer in te voeren.

3. Start en ontvang gesprekken met alleen uw Enterprise Voice-nummer (Lync-id). Hierdoor kunt u via à©à©n consistente identiteit met anderen communiceren.

4. Lync 2010 voor Windows Phone biedt TLS (Transport Layer Security) en beveiliging van het perimeternetwerk en interne netwerk zonder dat er VPN nodig is. De communicatie is dus veilig, waar u ook bent of welk netwerk u ook gebruikt.