(Persbericht) Cloud van MSA-ICT is honderd procent MKB Proof!

Houten - Het Nieuwe Werken in de cloud is hot. Altijd werken met de laatste versie software, zeker weten dat bestanden op een veilige plek zijn opgeslagen en je geen zorgen hoeven te maken over een back-up. Inloggen en werken met alle bestanden vanaf elke laptop of pc op kantoor, thuis, bij de klant of waar dan ook ter wereld. Het lijkt een sprookje, maar het is de huidige realiteit, mits de cloud-aanbieder voldoet aan alle veiligheidscriteria, zoals het Honderd Procent MKB Proof MSA-ICT cloud center in Houten. Hier wordt op 4 oktober voor belangstellenden een gratis seminar georganiseerd over Het Nieuwe Werken in de cloud.

Honderd procent MKB Proof
De redacties van ICT-magazine, WINMAG Pro en Ondernemersmagazine Baaz staan ervoor dat de cloud van MSA-ICT Honderd Procent MKB Proof is. Hoofdredacteur Raymond Luijbregts beweert in het voorwoord van de MKB Proof 2011 dat ze garant staan voor een goede werking, een goed prijs-/prestatieverhouding en een goede dienstverlening van de bedrijven die ze als MKB Proof kwalificeren. Journalisten hebben volgens hem de kennis en ervaring om te weten wat MKB Proof is. 'Niet omdat we 'beter' zijn dan ondernemers", schrijft Luijbregts, "maar simpelweg omdat het als journalisten ons vak is om de vinger aan de pols te houden bij ict-innovaties die de voortschrijdende techniek mogelijk maakt".

In een pagina-groot interview in MKB Proof 2011 zegt CEO Paul Bron van MSA-ICT dat cloud computing de ideale oplossing is voor Het Nieuwe Werken mits de veiligheid goed is gewaarborgd. En dat ligt bij organisaties die met persoonsgevoelige data te maken hebben, zoals bijvoorbeeld advocatenkantoren en zorgverlenende instanties vaak nog zeer zeer gevoelig.

Mix aan mogelijkheden in de cloud
"In de praktijk willen vooral kleinere bedrijven liefst alles via de cloud afwikkelen, terwijl grote bedrijven een cocktail maken van de geboden softwareoplossingen; zo draaien ze uit de cloud MS Office 365, gaat de e-mail gaat helemaal via de cloud, terwijl persoons- en klantgevoelige bestanden in op eigen servers binnen de organsatie worden beheerd," volgens Bron. "Gelukkig heeft MSA-ICT flexibele oplossingen die deze verschillende situaties bij grotere ondernemingen beheersbaar maken en houden."

Veilgheid gewaarborgd
Op de vraag van de MKB Proof journalist welke veiligheidsgaranties MSA-ICT dan kan geven wat betreft de gehoste data, antwoordt Bron: ´Veiligheid is erg belangrijk voor onze klanten, ze geven immers hun data uit handen aan een derde partij. We doen we er alles aan om die veiligheid te waarborgen. Zo sluiten wij Service Level Agreements af waarin we bindende afspraken maken over de veiligheid van de door ons beheerde data."

MSA-ICT hoogste level bij ict-partners
Bron is niet verbaasd dat MSA-ICT het predicaat Honderd Procent MKB Proof krijgt: "Deze erkenning zie ik als stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg. Wij doen het maximale wat mogelijk is om up to date te blijven. We werken op het hoogste level nauw samen met de belangrijkste spelers op ict-gebied, zodat onze kwaliteit door certificeringen en authorisaties is gewaarborgd. Ik ben daarom trots op onze medewerkers die ons zover gebracht hebben en er alles aan doen om up to date te blijven en vooral pro-actief te zijn waar het ons bedrijf en klanten betreft. Wat we daarnaast minstens zo belangrijk vinden als de techniek is duurzaamheid en een persoonlijk contact met onze huidige en toekomstige klanten, zodat we weten wat er bij ze leeft en we met oplossingen kunnen komen die nu en in de toekomst vertrouwd overkomen."

Gratis seminar over cloud computing op 4 oktober in Houten.
MSA-ICT organiseert daarom in samenwerking met Cisco en Uniserver het gratis seminar "You are not dreaming: you are in the cloud". U kunt, als er nog plaats is, op 4 oktober zelf ontdekken hoe Het Nieuwe Werken' via de cloud eenvoudig binnen uw organisatie kan worden toegepast. Via een live demo kunt u ervaren hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat en is er volop gelegenheid tot vragen stellen. De sprekers zijn Frank van Eck (MS-ICT), Hugo van Diepen (Uniserver) en Steven Heinsius (Cisco). Na het seminar is er voor de deelnemers een lunch. Voor inschrijven en de agenda: www.msa-ict/thecloud.

Bronnen: Paul Bron CEO van MSA-ICT en MKB Proof 2011