(Persbericht) Nadat maandag de stembus om 16:00 uur sloot zijn alle stemmen geteld en is de vakjury in beraad gegaan om zijn favoriet te kiezen. Met 54,3 procent is Greetz.nl door het publiek gekozen tot grote winnaar van de titel Beste Kerstshop van 2011. De jury heeft daarnaast Laurakinderkleding.nl en Sligro-kerstpakketten.nl tot zijn favoriet benoemd.

Greetz.nl is trotse Beste Kerstshop van 2011
Greetz heeft naast een ruim aanbod van de mooiste kerstkaarten ook maar liefst 2 leuke kerstacties. Ten eerste krijg je gratis postzegels voor op je kerstkaarten en ten tweede hebben ze een originele Facebookactie met een Greetz Adventskalender (hier moet alleen wel even naar gezocht worden). Over levering zijn ze duidelijk, và³à³r 18:00 gemaakt is dezelfde dag nog verstuurd, dus waarschijnlijk morgen al bij de ontvanger in huis! Greetz is erg actief op social media en bedankte iedereen persoonlijk die via Twitter liet weten, op ze gestemd te hebben!

De juryfavorieten
Voor het bepalen van de twee juryfavorieten waren de 10 nominaties in twee catagorieen onderverdeeld. Als eerste de catagorie à¢â‚¬Å“gekerstimizedeà¢â‚¬ webshops ofwel shops die het hele jaar door een uiteenlopend assortiment aanbieden maar voor de komende feestdagen ludieke acties houden, een speciale lay-out of speciale kerstaanbiedingen hebben. Daarnaast was er als tweede catagorie seizoensgebonden webshops met webshops die speciaal voor kerst ontwikkeld zijn en puur en alleen kerstartikelen verkopen. Onze vakjury koos de volgende webshops als hun favorieten:
- www.Laurakinderkleding.nl als à¢â‚¬Å“gekerstimizedeà¢â‚¬ webshop
- www.Sligro-Kerstpakketten.nl als seizoensgebonde webshop

De ingezonden webshops werden door de jury onder andere beoordeeld op een kerstlay-out, gebruikersvriendelijkheid, originaliteit, conversie, speciale acties en applicaties en gebruik van social media.

Laurakinderkleding.nl
Wanneer je de webshop van Laura Kinderkleding bezoekt valt direct het strakke kerstdesign met bewegende sneeuwvlokjes op. Er wordt open gecommuniceerd over de levering: als er vandaag và³à³r 15:00 uur besteld is, wordt het dezelfde dag nog verzonden. Ook belonen ze graag de vaste klant met een open en eerlijk spaarsysteem. Daarnaast heeft de shop een 30% korting kerstactie en steunen ze ook graag het goede doel, want van iedere bestelling gaat € 1 naar het Rode Kruis.

Sligro-Kerstpakketten.nl
Als seizoensgebonden webshop viel Sligro-kerstpakketten op door het filmpje waarmee ze de bezoeker een blik achter de schermen geven, wat altijd leuk is bij zo‘˜n groot bedrijf. Ze hebben een breed assortiment kerstpakketten, maar bieden ook losse geschenkartikelen aan. Op die manier creëren ze voor werkgevers de mogelijkheid dat hun werknemers voor een bepaalde prijs, zelf hun kerstpakket samen kunnen stellen. Daarnaast doneren ze voor ieder verkocht kerstpakket een vast bedrag aan een goed doel, dit jaar zal dat aan het Liliane Fonds en Villa Pardoes zijn.

Wederom succes voor Beste Kerstshop 2011
Dit was het tweede jaar dat Byte Internet de verkiezing Beste Kerstshop 2011 heeft georganiseerd en met succes.Het doel was om extra aandacht te creeren voor webshops die goed inspelen op de naderende kerst en dat is volgens Byte goed gelukt. Natuurlijk zijn er nog altijd te veel shops die de feestdagen aan zich voorbij laten gaan en zo ook eventuele klanten mislopen.