(Persbericht) De interesse in HTML5 is groot, zo bleek uit de grote opkomst op een HTML5-sessie afgelopen donderdag in Meppel. Ruim 80 ontwikkelaars hadden zich aangemeld in de weken voorafgaand aan deze sessie waarop HTML5-specialist Maurice de Beijer een presentatie verzorgde. Onderwerpen als de technische mogelijkheden en de ontwikkeling van deze nieuwe ontwikkeltaal stonden centraal in het door de dotNed Gebruikersgroep en 4DotNet georganiseerde evenement.

HTML5 is voor veel ontwikkelaars nog onbekend terrein, helemaal in relatie tot het .NET Framework van Microsoft. De dotNed Gebruikersgroep vroeg daarom HTML5-specialist Maurice de Beijer om tekst en uitleg te geven bij een door 4DotNet gefaciliteerde sessie. Ruim 80 ontwikkelaars kwamen afgelopen donderdag vanuit heel Nederland richting Meppel om deze sessie bij te wonen. Na afloop waren er louter positieve reacties over de uitleg en de voorbeelden die De Beijer in zijn presentatie verwerkt had. De Beijer zelf was zeer tevreden over de organisatie en de opkomst onder de ontwikkelaars. Na afloop werd er nog lang gesproken en gediscussieerd over de mogelijke toepassing van HTML5 in line-of-business applicaties. Er kan gesteld worden dat HTML5 de eerste HTML-versie is die we als volwaardige ontwikkeltaal kunnen beschouwen voor het ontwikkelen van applicaties.

Edgar Tichelaar, algemeen directeur van 4DotNet uit Meppel, was aangenaam verrast door de hoge opkomst: à¢â‚¬Å“Wij ondersteunen de dotNed Gebruikersgroep vaker in dit soort evenementen door het faciliteren van onder andere de locatie en de catering, maar een dergelijke hoge opkomst als bij deze HTML5-sessie hebben wij in al die tijd nog niet meegemaakt.à¢â‚¬ Tichelaar ziet de grote mate van interesse onder ontwikkelaars in HTML5 dan ook als een belangrijk teken dat HTML5 als een serieuze ontwikkeltaal wordt gezien. Mede daarom gaf 4DotNet aan in de toekomst, naast de reguliere detachering en trainingen van .NET-ontwikkelaars, beduidend meer in HTML5-kennis te investeren om in de vraag van de ontwikkelaars te voorzien. Ook de voorzitter van de dotNed Gebruikersgroep, Dennis Vroegop, was erg tevreden met de organisatie en de inhoud van de sessie.

Op 9 november publiceert 4DotNet in samenwerking met HTML5-specialist Maurice de Beijer een white paper over HTML5 dat voor alle geïnteresseerden gratis is op te vragen. Reserveren is mogelijk middels een e-mail naar [email protected] met het onderwerp ´White paper HTML5‘˜ en vermelding van bedrijfsnaam à©n voor- en achternaam.

4DotNet is als IT-dienstverlener gespecialiseerd in softwareontwikkeling op basis van Microsoft technologie en bedient haar klanten door middel van training, detachering en consultancy.