(Persbericht) Ter nagedachtenis aan Herman Brood staat Theater De Tramwerkplaats in Winschoten in het teken van 's lands meest fameuze rock 'n roll artiest ooit. Op de dag dat Brood 65 jaar zou zijn geworden, 5 november dus, vindt in Winschoten, dà© plek waar de carrià¨re van Herman Brood à©cht begon, een spectaculair memorial-concert plaats. Een voor Nederland ongekend moment.

Hoofdact is natuurlijk The Romance, de band geformeerd rond Dany Lademacher (samen met Herman schreef hij o.m. de hitklassiekers Saturday night, Never be Clever ), Ruud Englebert, Jan Willem van Holland, Ronald van Beest (Stick), Ramon Rambeaux en als special guest saxofonist Boris van der Lek.

Extra attractie is het optreden van supertrio New Adventures. Ook voor Peter Bootsman, Harry de Winter en Henk Torpedo begon de muzikale carrià¨re in Winschoten. Dat wordt dus een spectaculair weerzien. Aan het programma wordt de winnaar van het bandjesfestival van de Muziekschool Oost-Groningen als act toegevoegd. Voorts is in het Productiehuis naast De Tramwerkplaats een expositie van kunstwerken en een Brood- film te zien.