De gezondheid van uw huid, haar en nagels wordt deels bepaald door goede voeding. Er zijn een aantal verschillende specifieke vitaminen en mineralen die een belangrijke rol spelen in het verkrijgen van een gezonde huid, nagels en haardos.

Het feit is dat de toestand van huid en haar de algemene toestand van het lichaam weerspiegelt. Extra vitaminen zijn nodig indien u zich in het algemeen zich niet goed voelt. Dan zal de huid en het haar de schade laten zien en kan zelfs het haar stoppen met groeien.

Enkele van de meest belangrijke haar vitamines die nodig zijn om gezonde huid en gezond haar hebben zijn onder andere B6, biotine, inositol en foliumzuur. De beste manier om ervoor te zorgen dat een persoon genoeg krijgt van deze essentiële haar vitamines zijn voor hen in te nemen als vitamine supplementen. Het zijn niet alleen vitaminen die nodig zijn voor een gezonde buitenkant, ook zijn er een aantal mineralen essentieel zoals magnesium, zwavel, silicium en zink.

De meest essentiële haar vitamine is vitamine A, maar het beste is om deze vorm van vitamine a in te nemen als het bà¨ta-caroteen . Dit komt omdat vitamine A giftig kan zijn als het in grote hoeveelheden geconsumeerd, maar bà¨ta-caroteen heeft geen dergelijke problemen en wordt door het lichaam omgezet in vitamine A, dat kan worden gebruikt om gezond haar te bevorderen.

Natuurlijk, vitamine A is niet alleen een haar vitamine, het is ook nodig voor een aantal andere functies, waaronder normale groei van botten, huid, nagels en de beschermende schede rondom zenuwvezels.

Eiwit is een ander essentieel vitamine voor het haar. Dit is omdat haar zelf in wezen eiwit is. De hoeveelheid van deze vitamine dat wordt verbruikt in een dieet kan direct van invloed zijn in het haar. Indien er veel eiwit is opgenomen in het dieet zal deze vitamine leiden tot een betere haargroei en een veel vollere haardos. Echter, iemand die een dieet heeft waar eiwit als haar vitamine ontbreekt, zal last hebben van dunner wordend haar en trage haargroei.

Natuurlijk zijn het niet alleen vitaminen en mineralen die nodig zijn voor een gezonde buitenkant. Er zijn een aantal onderzoekers die hebben ontdekt dat er rechtstreekse banden tussen de algemene gezondheid van een persoon en de conditie van hun huid en haar is. Als iemand veel stress heeft of lijdt aan een gebrek aan slaap dan heeft zowel huid als haar ook te lijden en is het waarschijnlijk dat het dieet niet voldoende vitaminen zal verstrekken om deze effecten tegen te gaan. Vitamines en mineralen kunnen de oplossing zijn voor zwak en beschadigd haar.

Elasticity biedt specifieke voedingsstoffen voor een goede structuur, kracht en elasticiteit van huid, haar en nagels. Meer weten? Kijk dan op www.fitengezond.eu of mail naar [email protected]