(Persbericht) Utrecht, 21 mei 2011 - Op zaterdag 21 mei a.s. wordt de eerste editie van Club Finance gehouden: een carrià¨re-evenement speciaal voor de financiële branche. Dit evenement vindt plaats in Stadion Galgenwaard in Utrecht. Op ClubFinance presenteren banken & verzekeraars hun nieuwe uitdagingen aan werkzoekenden.

ClubFinance is een gratis carrià¨re evenement voor hoogopgeleide studenten (met een studierichting Economie, Recht, Bedrijfskunde, Marketing, Management, ICT en Communicatie), starters en professionals die op zoek zijn naar een baan, traineeship of stageplaats in de financiële branche. De organisatie verwacht een extra grote groep van ´overstappers‘˜, werknemers die binnen de financiële dienstverlening van werkgever willen (of moeten) veranderen.
Juist nu de financiële sector kampt met een ´imagoprobleem‘˜, merkt de organisatie dat er binnen de financiële sector veel behoefte is aan een gespecialiseerde banenmarkt. Werkgevers - banken, verzekeraars, accountantskantoren maar ook het intermediair, willen potentiële werknemers ervan overtuigen dat er veel nieuwe uitdagingen in de sector zijn, waarvoor veel nieuw talent nodig is. Starters, maar ook ´overstappers‘˜ krijgen een unieke gelegenheid hun brandende vragen te stellen aan werkgevers.

Programma
Naast de banenmarkt biedt ClubFinance o.a. tal van gratis Workshops met carrià¨regerichte en vakinhoudelijke onderwerpen. Als je bijvoorbeeld op het punt staat te solliciteren dan kun je de interactieve workshop ´Solliciteren 2.0´ volgen om klaargestoomd te worden voor je sollicitatiegesprek. Daarnaast krijg je tips en trucs hoe je social media zoals LinkedIn en Twitter effectief kunt inzetten om jezelf te profileren als professional. Wil je meer weten over een specifiek beroep? Er zijn leerzame en praktijkgerichte Workshops over de specifieke beroepen van Controller, Accountant & Financieel adviseur. Wil je weten hoe het is om voor een specifiek bedrijf te werken? Ga dan naar een van de Bedrijfspresentaties over ´Eerlijk over AEGONà¢â‚¬ of ´Word jij de Rabobank?‘˜. Bij Talent&Pro kom je er achter hoe het is om gedetacheerd te worden! Weet je nog niet wat je precies wilt? Volg dan de Workshop ´Hoe maak je je keuzes?‘˜ waarin je een duidelijke focus op carrià¨restappen gepresenteerd krijgt.

In het speciaal ingerichte Speeddate Cafà© krijgen bezoekers op een snelle en efficiënte manier de gelegenheid om met meerdere werkgevers te ´flirten‘˜. Via een gestroomlijnd rotatiesysteem worden ´snelle afspraakjes‘˜ georganiseerd. Zo krijgen werknemer en werkgever een goede indruk van elkaar zonder alle formaliteiten. Is er een ´klikà¢â‚¬? Dan wordt tijdens de speeddate de basis gelegd voor verdere vervolggesprekken.

Aan het einde van de dag is er een plenair debat met als onderwerp ´the Future of Finance‘˜ waarin visies op de financiële dienstverlening in de toekomst worden besproken. Bezoekers met ervaring kunnen hun kennis laten testen tijdens de KennisQuiz.
Tussen het ´netwerken‘˜ is er nog voldoende tijd voor ontspanning met groovy intermezzo‘˜s van DJ Jade.

Gratis entree
De entree voor het Club Finance Event 2011 (incl. alle Workshops, het Speeddate Cafà©, Lezingen, Bedrijfspresentaties en het plenaire Debat) is geheel gratis. Een entreebewijs wordt per email toegezonden na inschrijving vooraf op www.ClubFinance.nl.
Hoofdsponsor van dit evenement is Talent&Pro. Deelnemers zijn o.a. AEGON, Achmea, Ajilon Finance, Brunel, Generali, IG&H Consulting & Interim, Nibe-SVV, Nationale-Nederlanden, NCOI, Rabobank, RSA Nederland, Studentalent en Welten.

Voor meer informatie: www.clubfinance.nl