(Persbericht) Nieuwe plug-in vereenvoudigt beheer multi-vendor datacenteromgevingen
Vianen, 9 juni 2011 - Datacenteromgevingen worden steeds complexer, zowel aan de kant van de fysieke infrastructuur als aan de kant van ICT. Het is daarom voor beheerders essentieel om alle facetten van het datacenter zoveel mogelijk vanuit à©à©n punt te kunnen benaderen. Dit geldt ook vooral op het moment dat organisaties gebruik maken van meerdere leveranciers. APC by Schneider Electric heeft om die reden zijn InfraStruxure Central-beheersoftware nauw geïntegreerd met HP Operations Manager.

Smart Plug-In
De integratie tussen beide suites komt tot stand door de Smart Plug-In (SPI), die de gegevens uit InfraStruxure Central voedt in HP Operations Manager. De data van de systemen in het rekencentrum, zoals alarmberichten en trends, worden in InfraStruxure Central direct vertaald en doorgegeven aan de HP-beheeroplossing. Zo is het voor beheerders onmiddellijk duidelijk hoe de fysieke infrastructuur samenhangt met de ICT-omgeving. Ze krijgen inzicht in de impact die de fysieke laag heeft op individuele systemen en applicaties, zodat ze sneller kunnen reageren op afwijkingen. Daarnaast kunnen beheerders de beschikbaarheid en energie-efficiëntie van het datacenter verder verbeteren.

InfraStruxure Central
Datacenterbeheerders hebben met InfraStruxure Central de beschikking over end-to-end, realtime monitoring en hebben controle over hun fysieke infrastructuur. Ze kunnen de gegevens rond onder andere het energieverbruik van ICT-systemen, de koeling, de beveiliging en de luchtvochtigheid in het pand realtime monitoren. HP biedt met Operations Manager een omgeving waarmee zowel fysieke als virtuele servers kunnen worden beheerd, ook als deze zijn verspreid over meerdere gebouwen. De omgeving voorziet in de virtuele infrastructuur, cloudomgevingen en de applicaties vanuit een enkele beheerconsole.

Kijk voor meer informatie over InfraStruxure Central op http://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=350.
Over APC by Schneider Electric
APC by Schneider Electric is een wereldwijde leider op het gebied van energievoorziening en koeling, Het bedrijf levert hardware en software, die is ontworpen om de beschikbaarheid en energie-efficiëntie te verhogen binnen zakelijke netwerken, datacenters en productieomgevingen. Daarbij beschikt APC by Schneider Electric over de expertise en het uitgebreide netwerk van Schneider Electric's Critical Power & Cooling Services. APC levert nauwkeurig geïnstalleerde en goed onderhouden oplossingen gedurende hun volledige levenscyclus. Omdat innovatie centraal staat, kan APC energie-efficiënte oplossingen bieden voor belangrijke technologische en industriële toepassingen.

www.apc.com

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiebeheer en actief in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Het concern vervult een leidersrol binnen de markten voor energie en infrastructuur, industriële processen, gebouwautomatisering en datacenters/netwerken. Schneider Electric is daarbij duidelijk aanwezig in de markt voor woningbouwtoepassingen. Daarbij is het bedrijf erop gericht om energie veilig, betrouwbaar en efficiënt te maken. Met meer dan 110.000 werknemers in dienst haalde het bedrijf een omzet binnen van 19,6 miljard dollar in 2010 door particulieren en bedrijven actief te helpen om uit hun energie te halen wat erin zit.

www.schneider-electric.com
Contact
APC by Schneider Electric
Debbie van Beek
Tel: +31 (0)6-27 01 80 05
[email protected]

Co-Workx
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79
[email protected]