(Persbericht)

Op last van de Chinese regering hebben honderden Chinese fabrikanten van loodaccu‘˜s de afgelopen maand hun deuren moeten sluiten. De fabrieken zouden niet voldoen aan de nieuwe, strengere milieu-eisen van de Chinese overheid. Intercel, een Nederlandse accuspecialist, signaleert dat deze sluitingen ook in Nederland gevolgen zal hebben voor de levertijden van loodaccu‘˜s en aanverwante producten, omdat China een groot deel van de wereldwijde productie in handen heeft.

Milieubewustwording China

China legt de laatste jaren met haar industriële milieunormen steeds duidelijker de nadruk op veilig en milieubewust produceren. Sinds begin 2011 is bij overheidsinspecties gebleken dat veel bedrijven niet aan deze eisen voldoen. Als gevolg hiervan heeft de overheid meer dan 1.000 accuproducenten tijdelijk op non-actief gesteld. Deze maatregel treft voornamelijk bedrijven met ontoereikend afvalmanagement, kleinschalige productie en onveilige werkomstandigheden, maar heeft indirect ook gevolgen voor Chinese fabrikanten die wel aan de verscherpte eisen voldoen. Door de stijgende wereldwijde vraag naar accu‘˜s en batterijen moeten deze fabrieken nu hun productie verhogen.

Mede hierdoor zijn de gevolgen van de sluiting ook op de Nederlandse en Europese markten te voelen. Als leverancier van accuproducten is Intercel daarom naar buiten getreden met een analyse van de situatie. à¢â‚¬Å“De wereldeconomie mag dan tijdelijk vertraagd zijn, de vraag naar accu‘˜s blijft substantieel. Helaas kunnen veel accufabrieken in China niet aan de steeds hogere eisen voor milieu en volksgezondheid voldoen, en zijn ze daarom door overheidsinspecteurs gesloten. Dit leidt tot een grotere vraag bij de kwaliteitsfabrieken waar wij zaken mee doen.à¢â‚¬ Aldus Intercel, die aangeeft dat voor veel bedrijven een reëel risico bestaat op leverproblemen als zij geen maatregelen nemen om hun voorraad en klantenbestand te beschermen.

Dergelijke voorzieningen heeft Intercel al getroffen: à¢â‚¬Å“Wij hebben besloten om onze bestellingen te verhogen en onze voorraden over onze gerenommeerde klanten te verdelen. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat wij ondanks de sluitingen aan de vraag kunnen voldoen.à¢â‚¬

Over Intercel

Intercel werd in 1988 opgericht om de groeiende markt voor zakelijke noodstroomvoorzieningen te bedienen met betrouwbare energie systemen. Door de opkomst van de computer is deze vraag sindsdien sterk toegenomen, waardoor het bedrijf haar assortiment en bereik sterk heeft kunnen uitbreiden. Inmiddels heeft Intercel meer dan 30 getrainde professionals in dienst en levert het bedrijf in heel Nederland en daarbuiten accu‘˜s, batterijen en aanverwante van de hoogste kwaliteit.

Meer informatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Intercel.