(Persbericht) ´In de voetsporen van Ernst Mosch‘˜
Isseltaler Musikanten geven Nieuwjaarsconcerten in Angerlo, Ugchelen en Laag Soeren

In januari 2011 gaan de Isseltaler Musikanten op diverse plaatsen in de regio hun traditionele Nieuwjaarsconcerten geven. De Isseltaler Musikanten hebben meer dan dertig jaar ervaring met Egerlà¤nderblaasmuziek en willen dat tijdens de concerten graag aan de bezoekers laten horen.

Nieuwjaarstournee
De Nieuwjaarstournee begint in Angerlo; daar concerteren de muzikanten onder leiding van dirigent Bennie ter Heide op zondag 9 januari 2011 om 11.30 uur in Dorpshuis de Meent, Prinses Margrietlaan 3a.

Op zaterdagavond 15 januari 2011 wordt het Nieuwjaarsconcert aan de andere kant van de IJssel gegeven in het Dorpshuis te Ugchelen gelegen aan de Bogaardslaan 81, aanvang 20.00 uur. Het is voor het eerst dat de muzikanten in Ugchelen van zich laten horen.

Tenslotte staan de Isseltaler Musikanten op zondag 23 januari 2011 om 11.30 uur in Laag Soeren op de planken. Het orkest is dan te beluisteren met het feestelijke nieuwjaarsprogramma in Cafà©-restaurant Hotel De Harmonie te Laag-Soeren, aanvang 11.30 uur. Ons Huis is gevestigd aan de Harderwijkerweg 35.

De toegangskaarten voor de concerten zijn voor aanvang aan de zaal verkrijgbaar maar kunnen ook telefonisch of per e-mail gereserveerd worden: (026) 382 02 45 / [email protected].

In de voetsporen van Ernst Mosch
Dirigent Bennie ter Heide treedt met het orkest in de voetsporen van Ernst Mosch. Het nieuwjaarsprogramma heeft namelijk een bijzonder hoog Ernst Mosch gehalte. Veel muziekwerken van de Original Egerlà¤nder Musikanten van Ernst Mosch zullen op het programma staan. Het publiek kan middels een zelf samen te stellen Top 3 van Ernst Mosch hits invloed op het programma uitoefenen. Tijdens het eerste gedeelte van het concert kunnen de bezoekers hun voorkeurnummers schriftelijk indienen. Na de pauze zal het orkest de Top 3 van de door het publiek gekozen Ernst Mosch hits ten gehore brengen.

Ernst Mosch
Ernst Mosch werd op 7 november 1925 in Zwodau (thans: Svatava) bij Falkenau, het huidige Sokolov, aan de rivier Ohre (Eger in Duits), geboren. Als 8 jarige speelde hij al in de Falkenauer KnabenKapelle à¢â‚¬Å“Dotzauerà¢â‚¬. Na zijn schooltijd gaat zijn wens in vervulling en mag hij naar het conservatorium in Oelsnitz/Vogtland. Daarna moet hij in militaire dienst en zo ook de oorlog in. In februari 1945 raakt hij gewond in Breslau en komt als 19 jarige in het hospitaal terecht.

Aan het einde van de oorlog vlucht Ernst Mosch naar Beieren en speelt veel voor Amerikanen in een Big Band Jazzorkest en later in het Hamburger Rundfunk Orchester. In 1951 vond hij de weg naar het Sà¼dfunk Tanzorchester van Erwin Lehn en ontmoet Ernst Mosch zijn latere Egerlà¤ndercollega's. Met deze mensen werden vijf door hem gearrangeerde titels, waaronder Rauschende Birken, voor de Stuttgarter omroep ten gehore gebracht. Het publiek is zeer verrast. Vijf jaar later op 21 april 1956 richtte hij met enkele vrienden de à¢â‚¬Å“Original Egerlà¤nder Blasmusikà¢â‚¬ op.

In meer dan 40 jaar heeft Ernst Mosch zijn stempel op de blaasmuziek gedrukt met 29 gouden, platina en diamanten platen. Hij verkocht meer dan 42 miljoen grammofoonplaten en CD‘˜s. Hij gaf TV-optredens in ruim 40 landen over de hele wereld. ´De Von Karajan van de volksmuziek‘˜ werd hij schertsend wel eens genoemd met een knipoog naar z‘˜n klassieke collega Herbert von Karajan. Ernst Mosch overleed op 15 mei 1999 op 73-jarige leeftijd in zijn woonplaats Unter-Germaringen in de Zuid-Duitse Allgà¤u (Beieren).

Isseltaler Musikanten
De Isseltaler Musikanten zijn gespecialiseerd in de stijl van de Original Egerlà¤nder Musikanten van Ernst Mosch. Het Egerlà¤nderblaasorkest Isseltaler Musikanten is samengesteld uit muzikanten afkomstig uit diverse plaatsen aan de oevers van de Gelderse IJssel. Het regionale orkest heeft als thuisbasis de gemeente Rheden en bestaat uit 22 muzikanten. Voor Nederlandse begrippen brengt het ensemble Egerlà¤nderblaasmuziek op top niveau.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular