(Persbericht) De nieuwe Kia Picanto 2012 beleeft zijn wereldpremià¨re op 1 maart, tijdens de eerste persdag van de 2012 Geneva International Motor Show. De nieuwe Picanto staat waarschijnlijk deze zomer al in de showroom met een vanaf-prijs die waarschijnlijk onder de 7.000 euro ligt.

De nieuwe Kia Picanto 2012 is voorbestemd om een zeer concurrerende nieuwkomer in het A-segment te worden. Naast nieuwe, zuinige motoren vertrouwt hij op een opvallend uiterlijk, een verfijnd interieur en tal van comfortabele en veiligheidsfeatures die normaliter pas op grotere modellen worden geleverd.

Kia is zeer sterk bezig op gebied van design en dat is ook aan de nieuwe Picanto te merken. Het ontwerp van deze compacte stadsmus leunt dicht aan bij dat van de Venga, zij het iets moderner. Zijn nieuwe looks moeten hem toelaten enkele andere fashion-wagentjes aan te pakken, zoals de Fiat 500 en de Ford Ka.

Op globaal gebied wordt de nieuwe Picanto enkel met vijf deuren verkocht, maar aangezien de Europese markt volgens Kia schreeuwt om drie deuren, zal de Picanto in Europa ook met drie deuren beschikbaar zijn. Onder de motorkap kan je kiezen tussen 2 benzinemotoren en 1 dieselmotor.