(Persbericht) Biddinghuizen, 19 december 2011. Nederland beschikt over een nieuwe milieuheld: KoenGroen. Hij strijdt tegen zwerfafval via een door hem opgerichte interactieve website en social media. Hij daagt de Nederlandse samenleving uit hun ideeën voor een schoner milieu publiekelijk te delen.

Zwerfvuil is een groot probleem. Alleen al in Nederland belanden er jaarlijks 50 miljoen kleine flesjes en blikjes in het milieu. Maar ook in de oceaan is het plasticprobleem duidelijk zichtbaar door de steeds groter wordende plasticsoep. Naar schatting komt er per jaar alleen al 4,7 miljoen ton plastic in de zee terecht, waar nog geen enkele oplossing voor bestaat. Hier moet iets aan gedaan worden. Niet door het bestrijden van symptomen, maar door bewustwording. Zodat we naar de kern van het probleem kunnen gaan.

Iedereen is vanaf dit moment uitgenodigd en in staat gesteld om zijn of haar innerlijke milieuheld te laten gelden. De vraag is niet waar KoenGroen zijn ideeën voor een schonere leefomgeving plaatst, maar waar Nederland deze facebookt, tweet, blogt en publiceert. De rollen zijn omgedraaid. Geen grote milieuorganisatie die vertelt hoe het moet, maar het publiek neemt het over. Iedereen kan zelfgemaakte filmpjes en artikelen ook mailen naar [email protected], dan worden deze direct op www.koengroen.nl geplaatst.

Op deze wijze hoopt KoenGroen een platform te bieden voor de milieuheld die binnen in ons allemaal zit. Of je nu een consument, producent of politicus bent: de planeet is ook van jou.