(Persbericht) Voorburg Op 28 mei 2011 zal musicalgroep Infinity uit Voorburg de komische musical Little Shop of Horrors in een Nederlandse vertaling opvoeren in Theater De Tobbe. Alle spelers zijn zeer getalenteerde en enthousiaste amateurs uit de regio. Er wordt al vanaf september wekelijks gerepeteerd in het Sint-Maartenscollege in Voorburg.

Een hongerige plant
Little Shop of Horrors is geschreven door Howard Ashman en Alan Menken die bekend zijn van de muziek en liedteksten van Disneyfilms als Kleine Zeemeermin, Belle en het Beest en Aladdin. Het verhaal draait om bloemist Simon die op een dag een vreemde en interessante plant ontdekt. Deze plant groeit als kool en de plantenwinkel die op de rand van het faillissement stond begint weer te floreren. Er is alleen een probleem: de plant heeft honger...

Origineel einde
In 1986 is de musical verfilmd door The Muppets-regisseur Frank Oz. Toeschouwers die bekend zijn met deze film zullen verrast worden door het einde van de versie die in Voorburg gespeeld wordt. à¢â‚¬Å“Het einde van onze voorstelling is een stuk duisterder dan het einde dat destijds voor de film geschreven isà¢â‚¬, vertelt regisseur Arvid van Kasteel. à¢â‚¬Å“Omdat het Amerikaanse filmpubliek liever een eind-goed-al-goed zag eindigt de film met een happy end. Wij spelen het originele einde van de voorstelling zoals deze door de schrijver van het stuk bedoeld was.à¢â‚¬ Ook een aantal liedjes die voor de filmversie geschrapt werden zijn weer teruggeplaatst. De voorstelling wordt in de originele bezetting gespeeld, inclusief een levensgrote pratende plant. De acteurs worden begeleid door een 6-koppige liveband.

De uitvoeringen staan gepland op zaterdag 28 mei in Theater De Tobbe in Voorburg. Er is een middagvoorstelling om 15.30 uur en een avondvoortstelling om 20.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website: http://www.lsoh.nl.