(Persbericht) ==persbericht===

Kunst in het groen, een geslaagde bestuiving.

Kunst en groen gaan heel goed samen. Uit de bestuiving van deze 2 disciplines, tuinkunst en beeldende kunst, is de expositie Off Spring ontstaan. Beeldend kunstenaar Jackie Sleper zocht een locatie voor de lancering van haar metershoge magische fontein .
Bij een bezoek aan kwekerij de Limieten zag zij de ideale locatie voor dit werk.

De Nederlandse beeldend kunstenaar Jackie Sleper exposeerde in onder meer Nederland, Spanje, Zweden, Italië, Oostenrijk, de Verenigde Staten, Mexico en India, en won de eerste prijs voor haar gehele oeuvre tijdens de Biënnale 2007 in Florence.

Het is de eerste keer dat het werk van Jackie Sleper in de openlucht geëxposeerd wordt.
Tijdens de opening lanceerde Jackie haar fontein en legde uit waar haar inspiratie voor de getoonde kunstwerken vandaan kwam. De beelden hebben vaak een maatschappelijke boodschap en zijn op het eerste gezicht geïnspireerd door de natuur. Dit vertaalt zich in kleurrijke werken met dieren, bloemen of vlinders.

Het hart van fontein Off Spring bestaat uit een knoestige boom bedekt met porseleinen roosjes. De kop bestaat uit 2 sproeiende hertenkoppen, ingelegd met mozaïek. Echte rozen omzomen de fontein.

Het 5ha grote terrein van kwekerij de Limieten leent zicht goed voor beeldende kunst. De grote hagen, ritmische rijen van gesnoeide bomen en de vele groentinten bieden een mooie tegenhanger aan het kleurrijke werk van Jackie Sleper.
De Limieten staat al jaren bekend als inspiratiebron ´Voor tuinliefhebbers zonder geduld ´
vanwege de grote maten bomen en planten die zij kweekt, waardoor een tuin meteen af is.

Een bezoek is zowel voor tuin- als kunstliefhebbers een must. Het toont op een luchtige wijze wat de bestuiving van deze 2 vakgebieden oplevert. Jackies‘˜s werk is de hele maand juni te zien tijdens openingstijden van de kwekerij.

--------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie
Op woensdag 1 juni is Jackie Sleper zelf aanwezig van 10 tot 15 uur om uitleg te geven bij haar werk.

Locatie: Kwekerij de Limieten, Naarderstraat 298A, 1272 NT HUIZEN

Tel. 035-6954300 Marie Tromp, [email protected]
tel Yvonne Piters ( assistent Jackie Sleper) 06-22866486