(Persbericht) BITO´s SL- kunststof bakken van 800x600 mm (halve EUR pallet size), openen als à¢â‚¬Å“lean-grootladingdragersà¢â‚¬ totaal nieuwe mogelijkheden in de productie

BITO Systems, de specialist in opslagsystemen en kunststof bakken, lanceert een omvangrijk gamma grote bakken met bodemafmetingen van 800x600 mm. Tot voor kort was het assortiment beperkt tot stapelbare normbakken (reeks XL) en nestbare normbakken (reeks MB). Nu lanceert BITO een totaal nieuwe reeks innovatieve kunststof bakken. Daarbij ligt de nadruk op een hoog draagvermogen (500 kg) en een grote modulariteit, met pickopeningen, palletvoeten enzoverder. Daarmee is er nu een technisch à©n economisch interessant alternatief beschikbaar voor conventionele grootladingdragers, draadwandcontainers (gitter-boxen) en andere grote bakken van metaal of hout.

Kunststof bakken als alternatief voor draadwandcontainers

De à¢â‚¬Å“zwarelastbakkenà¢â‚¬ SL met een bodemvlak van 800x600 mm en een hoogte van respectievelijk 520 en 720 mm (inclusief palletvoeten) zijn afgestemd op de universele behoeften van productie- en assemblagebedrijven en handelsondernemingen.

De voordelen van deze nieuwe serie komen vooral in een à¢â‚¬Å“leanà¢â‚¬ productieomgeving tot uiting. De motivatie om een kunststof bak met bodemafmetingen van 800x600 mm te ontwikkelen, is een gevolg van het feit dat productiebatches alsmaar kleiner worden. Bestaande grootladingdragers en draadwandcontainers worden daardoor vaak nog maar gedeeltelijk gevuld. Dat betekent verspilling in de vorm van onbenutte plaats en ruimte. Deze makkelijke handelbare kunststof bakken laten bijvoorbeeld toe een werkplek rond een productiemachine efficiënt en compact te organiseren.

De kunststof zwarelastbakken SL86 van BITO zijn uitgevoerd als een robuuste, eendelige constructie, wat een hoge belastbaarheid en lange levensduur garandeert. Dankzij de gladde binnenwanden zijn ze gemakkelijk te reinigen. De bakken zijn bovendien bestand tegen zeer ruwe omgevingscondities zoals in de metaalverwerkende industrie.

Hoge lasten voor lichtgewichten

De nieuwe robuuste en zeer flexibel inzetbare à¢â‚¬Å“zwarelastbakkenà¢â‚¬ SL86 van BITO, vervaardigd uit ´high density polypropyleen‘˜, kunnen gebruikt worden voor opslag, tussenopslag, intralogistiek en transport. De voordelen zitten in het beperkte eigengewicht in tegenstelling tot draadwandcontainers of metalen bakken. En toch zijn deze kunststof bakken in staat een vergelijkbare lading te dragen.

De zwarelastbak SL86421 met een buitenmaatlengte van 800 mm, een breedte van 600 mm en een totale hoogte van 520 mm (inclusief voeten) weegt slechts 13,6 kilo. Het gewicht van een SL86621 bak met gelijke buitenafmetingen maar met een totale hoogte van 720 mm (inclusief voeten) bedraagt 17,6 kilo. Hierdoor kunnen de kunststof bakken in lege toestand ook gemakkelijk met de hand verplaatst worden en is er geen heftruck nodig.

Dankzij de standaardafmetingen van 800x600 mm passen twee bakken perfect op de plaats van à©à©n europalet. De bakken worden gestapeld volgens de formule 1+3. Dat betekent dat op de onderste bak drie bakken kunnen geplaatst worden met een gewicht van 500 kilo elk (dus een totaal van 1.500 kilo).

Grote keuze uitvoeringsvarianten standaard verkrijgbaar

De kunststof bakken kunnen dankzij diverse uitvoeringsvarianten en opties afgestemd worden op individuele klanteneisen. De à¢â‚¬Å“halvetonsbakà¢â‚¬ SL86 is beschikbaar met gesloten wanden of met pickopeningen aan de langszijde of de voorzijde, al dan niet voorzien van een robuuste klep. Voor het gemakkelijk beladen of het eenvoudig uitnemen van goederen in een orderverzamel of assemblageomgeving zijn de kleppen, via een doordachte scharnierconstructie, makkelijk met à©à©n hand te sluiten.

De hoekkolommen van de bak kunnen in alternatieve kleuren worden uitgevoerd. Zo kunnen de bakken voor diverse doeleinden aan de hand van de kleuraccenten worden onderscheiden. De bak zelf kan ook in een kleur naar keuze uitgevoerd worden in functie van bijvoorbeeld de huisstijl van een onderneming.

Verder bestaat de mogelijkheid de bakken bovenaan met een tweedelig klapdeksel of oplegdeksel af te sluiten of om de inhoud te beschermen. De klapdeksels zijn aangescharnierd en kunnen worden afgesloten met dekselzegels. Ook kunnen de bakken met deksel omsnoerd worden. Beladen zwarelastbakken met palletvoeten kunnen met handpalletwagens en heftrucks worden verplaatst. Ook zijn de bakken met palletvoeten geschikt voor gebruik op een rollenbaan.

De SL-bakken zijn qua uitvoering, precisie en kwaliteit optimaal geschikt voor automatische handeling. Optioneel kunnen de kunststof bakken worden uitgerust met een speciale bodem voor gebruik in een automatisch bakkenmagazijn. Deze specifieke variant van de SL is gekenmerkt door een gladde dubbele bodem en is te verkrijgen in twee verschillende hoogtes (420 en 620 mm).

Tot slot heeft de zwarelastbak SL86 een omvangrijk programma accessoires met bijvoorbeeld insteekbare verdeelschotten, etikethouders, optionele RFID in de hoeken, of ook een speciaal verrijdbaar onderstel waarmee de bak met bijvoorbeeld assemblageonderdelen optimaal kan worden gepositioneerd of verplaatst.