(Persbericht) Qurius CEO Leen Zevenbergen: à¢â‚¬Å“Tijdens een crisis moet je scherper opereren.à¢â‚¬

Bilthoven, 8 december 2011 Leen Zevenbergen, CEO van Qurius NV, schaart zich als jurylid achter de verkiezing van 'het slechtste contract van Nederland'. Hiermee is hij de eerste CEO die dit initiatief ondersteunt van Legallyyours. Ook andere ondernemers en juristen tonen zich bezorgd over de kwaliteit van juridische documenten in deze tijd van economische crisis.

Zevenbergen: "Beursgenoteerde ondernemingen zijn gehouden aan regels voor goed corporate housekeeping en het aanleggen van allerlei audittrails. Juridische verplichtingen en het opstapelen van documenten zijn echter nog geen waarborg voor kwaliteit, terwijl het daar uiteindelijk om gaat. Niet in de laatste plaats voor de klanten van de onderneming. Door mee te werken aan de verkiezing van 'het slechtste contract van Nederland' wil ik onderstrepen dat wij de verantwoordelijkheid van ondernemingen serieus nemen om met verstand te oordelen. Tijdens een crisis wordt alles zichtbaar en moet je scherper opereren. Dan blijken goede afspraken onderbouwd te zijn met slechte contracten. Dat veroorzaakt energieverlies en schade bij ondernemers. Terwijl ze maar met een ding bezig moeten zijn: ondernemen."

Risicovolle bezuinigingen

Bemiddelingsbureau voor juridische interimfuncties Legallyyours (www.legallyyours.nl), kondigde vorige week de verkiezing aan die tot doel heeft om ondernemers opmerkzaam te maken op het belang van deskundigheid bij het opstellen en aangaan van contracten. Directeur Rik Vegter: à¢â‚¬Å“Juist in deze economisch ongunstige tijden hebben bedrijven en instellingen de neiging om te bezuinigen op juridische ondersteuning. Met het door knip- en plakwerk zelf in elkaar zetten van contracten lopen zij echter een verhoogd risico dat zaken niet goed geregeld zijn. En ook het nalaten van een gedegen juridische check op door leveranciers aangeboden contracten, kan ernstige financiële consequenties hebben als er onverhoopt iets misgaat.à¢â‚¬

Door het organiseren van de verkiezing van ´het slechtste contract van Nederland‘˜ maakt Legallyyours een vakinhoudelijke discussie los over de kwaliteit van juridische dienstverlening. De eerste reacties wijzen er op dat ondernemers en juristen zich aangesproken voelen. De bereidheid van Qurius CEO Leen Zevenbergen om zitting te nemen in de jury, onderstreept dit.

Over de verkiezing

De organisatie van de verkiezing van ´het slechtste contract van Nederland‘˜ nodigt ondernemers en juristen uit om voorbeelden van slechte contracten in te zenden (email: [email protected]). Hierbij kan het gaan om: 1) werkelijk bestaande en serieus bedoelde contracten die à©cht heel slecht zijn, en 2) compleet verzonnen contracten die niet deugen, maar volstrekt geloofwaardig overkomen. Contracten uit de eerste categorie tonen aan dat er een hoop aan kwaliteit te winnen valt op het gebied van bedrijfsjuridische dienstverlening. Bij contracten uit de tweede categorie gaat het er om dat die illustreren hoe creatief juristen kunnen zijn en hoe belangrijk het daarom is dat bedrijven en instellingen werkelijk ter zake kundige juristen beoordelingen laten doen.

De inzendingen moeten inhoudelijk worden beargumenteerd. Een jury van deskundige beoordelaars zal uit de nominaties de ´winnaars‘˜ selecteren.

Over Legallyyours

Legallyyours is het eerste bemiddelingsbureau voor juridische (interim-)functies in Nederland dat opdrachtgevers inzage geeft in het volledige kandidatenbestand. Deze verregaande transparantie biedt opdrachtgevers voor het eerst de mogelijkheid om op basis van een eigen zoekfilter CV‘˜s van potentiële kandidaten te selecteren. Deze nieuwe werkwijze rekent af met de onnodige geheimzinnigheid over welke juristen er allemaal beschikbaar zijn. Naast het stroomlijnen van het proces met behulp van een praktische on-line tool, biedt Legallyyours vooral toegevoegde waarde in de vorm van de persoonlijke kennis en ervaring met iedere bij het bureau ingeschreven jurist. Daardoor geschiedt de matching sneller, beter en goedkoper dan bij de traditionele werkwijze.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ewold de Bruijne van
Brightmen and Coolwords, bureau voor strategische communicatie
Tel. 06 - 182 603 52
E-mail: [email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular