(Persbericht) De afgelopen 2 weken heeft er op VacatureBase.nl een poll online gestaan met de vraag naar de verwachtingen over het vinden van een baan voor 1 januari 2012. Bezoekers van de site (bestaande uit veelal werkzoekenden) gaven massaal aan wat hun verwachtingen waren voor het vinden van een nieuwe baan. Hieruit is gebleken dat een erg groot gedeelte van de respondenten er geen vertrouwen in heeft dat ze vanaf 1 januari 2012 weer aan het werk zijn. Meer dan de helft (54 procent) van de respondenten heeft namelijk aangegeven dat ze verwachten op 1 januari 2012 werkloos te zijn.

à‰à©n op de vijf respondenten verwacht dat ze tegen die tijd nog geen nieuwe baan hebben gevonden en dus op 1 januari 2012 nog steeds in dienst zijn bij hun huidige werkgever. Iets meer dan een kwart van de respondenten (26 procent) denkt op 1 januari 2012 al wel een nieuwe baan te hebben gevonden.

VacatureBase.nl is een vacaturesite die bedrijven de mogelijkheid biedt om hun vacatures bij de doelgroep bekend te maken. Bedrijven kunnen hun vacatures plaatsen op VacatureBase en worden op deze manier gevonden door vele mensen die het nieuwe jaar graag beginnen met een passende baan.