(Persbericht) Meisje (11 jaar) schrijft boek

De 11-jarige Esmee de Haan heeft een jeugdboek geschreven, dat is uitgegeven door Uitgeverij Boekscout YO! uit Soest. à¢â‚¬Å“Ik ben erg blij en trots dat mijn boek ´Kristel en de flierefluiters & Juffrouw L.O.L.‘˜ is uitgegeven.à¢â‚¬ Een boek vol humor, fantasie, herkenning en verrassende wendingenà¢â‚¬¦ Het is een omnibus van twee verhalen. Toen Esmee leerde schrijven ontstonden de eerste verhaaltjes, meestal met bijzondere dieren in de hoofdrol. Later werden de verhalen uitvoeriger en combineerde ze het dagelijks leven met de nodige fantasie en humor. Al vrij snel was duidelijk wat ze wil worden: kinderboekenschrijfster. Met dit boek zet ze haar eerste schreden op weg naar haar droom. Op de website van de uitgever Boekscout YO! boekscout-yo.nl onder het kopje ´boekwinkel‘˜ is meer informatie over het boek te vinden.

Kristel en de flierefluiters:
Kristel gaat naar groep zeven en krijgt les van de gemene juf Henriëtte. Als Kristel voor de les nog even naar toilet gaat, hoort ze geluiden. Het lijkt wel of er muziek wordt gemaakt op de wc! Ze gaat op onderzoek uit en komt in een wel heel bijzondere wereld terecht.
Stukje uit het boek:
´Hoe was je vakantie?‘˜, vroeg Marloes. Kristel vertelde haar dat ze naar Terschelling was geweest. Ze had een heerlijke vakantie gehad. Het was heel mooi weer geweest. Ze had lekker gezwommen in de zee. Toen zei Marloes: ´Ik ben naarà¢â‚¬¦‘˜ Maar ze kon haar zin niet afmaken, want de bel ging. Er kwam een lange vrouw de school uit gelopen met grijs haar in een knotje. Ze had een heel strak rokje aan. Daarboven een blauw kort shirtje. Op het puntje van haar neus droeg ze een klein brilletje met ronde glaasjes. ´O nee,‘˜ fluisterde Marloes, ´dit jaar hebben we juf Henriëtte.‘˜ Juf Henriëtte riep alle kinderen van groep zeven. De groep liep met de juf de school in. Toen ze het klaslokaal binnen gingen, keken de leerlingen hun ogen uit.
Juffrouw L.O.L.:
Lola heeft echt geen zin om naar school te gaan. Ze heeft namelijk een vreselijke juf! Als de juf een ongeluk krijgt, wordt ze vervangen door een heel leuke invaller. Maar of die wel blijftà¢â‚¬¦
Stukje uit het boek:
Ik fiets naar school. Ik ben zo ongelofelijk bang. Een nieuwe klas, een nieuwe juf. Zo gaat dat. En ik weet al wie die juf is! Juf Renske!!! De schrik van de school. Gelukkig is Guusje er ook. Guusje is mijn beste vriendin. We hebben een kleine groep. Dat was vorig jaar ook al zo. Oftewel, ik zit in dezelfde groep als vorig jaar. Er zitten maar dertien kinderen in de klas. Tja, niets aan te doen. Hà©, daar fietst Guusje! Ik roep haar: ´GUUSJE!!!‘˜ Van schrik laat een oude man verderop zijn boodschappen vallen. Oepsie! Maar Guusje heeft me gehoord en begint al sneller te fietsen. En een paar tellen later fietst ze naast me. ´Hoi.‘˜ ´Hoi.‘˜ Ik bekijk haar eens goed. En dan zie ik het.