(Persbericht) Hoofddorp, 18 oktober 2011 Het Meridiaan College in Amersfoort koos onlangs voor de software van DDinformatica. Met iFileFactuur en het Document Management Systeem (DMS) van deze leverancier zal het college alle inkomende facturen, post en dossiers gaan automatiseren om zo de werkprocessen te optimaliseren.

Jaarlijks ontvang het college ongeveer 5.000 facturen. Deze zullen vanaf heden met iFileFactuur, de factuurverwerkingssoftware van DDinformatica, digitaal, snel en foutloos verwerkt worden. Dankzij een koppeling met AFAS, het boekhoudsysteem dat het Meridiaan College gebruikt voor de afhandeling van hun inkoopfacturen, kunnen facturen voortaan automatisch gecontroleerd, gefiatteerd en betaald worden.

Document Management Systeem
Het DMS, wat naar verwachting begin 2012 in gebruik wordt genomen, stelt het college in staat naast de facturen ook de binnenkomende post en dossiers te scannen, automatisch te classificeren, digitaal te versturen en te archiveren in het gewenste digitale dossier of archief.

Over Meridiaan College Amersfoort
Het Meridiaan College is een katholieke scholengemeenschap met ruim 3600 leerlingen. De school bestaat uit vier vestigingen die zijn gehuisvest op zes verschillende locaties in Amersfoort.

Het Nieuwe Eemland voor Vwo en Gymnasium, Havo en Mavo; de school is gehuisvest aan de Daam Fockemalaan 12 te Amersfoort.

‘˜t Hooghe Landt voor Vwo (met Technasium- en Gymnasiumstroom), Havo en Mavo; de school heeft twee locaties: Trompetstraat 1 en Parelhoenstraat 4, beide te Amersfoort.

Mavo Muurhuizen voor de theoretische en gemengde leerwegen van het Mavo; de school is gehuisvest aan de Zangvogelweg 4.

Vakcollege Amersfoort voor Vmbo en Lwo;
- de sectoren Techniek (inclusief Bouw) en Horeca, Toerisme & Voeding zijn gehuisvest aan de Hooglandseweg-Noord 55;
- de sectoren Handel & Administratie en Zorg & Welzijn zijn gehuisvest aan de Liendertseweg 101.

Over DDinformatica
DDinformatica softwareleverancier uit Hoofddorp biedt oplossingen voor het elimineren van papier en het optimaliseren van documentstromen. Sinds het ontstaan in 1993 richt DDinformatica zich op de ontwikkeling van effectieve software voor de automatisering en beheersing van uiteenlopende documentstromen met als doel om meer werk te verrichten met minder papier en minder arbeid. Zie voor meer informatie www.ddinformatica.nl.

Noot voor de redactie
Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met: DDinformatica, Mark Rietbergen, Manager Marketing & Communicatie 088 567 2004.