Bij het bladeren door websites op zoek naar inspiratie met betrekking tot interieurontwerp, richten we ons meestal op esthetische kwesties. Wanneer we catalogi bekijken of een meubelwinkel bezoeken, evalueren we het meubilair eerst visueel. Pas later gaan we erop zitten en kijken of het comfortabel is. Hoe kies je een stof voor de bank? Welke soorten meubelstoffering zijn er? En bedenk dat een (oude) bank stofferen bij een erkend meubelstoffeerder een verstandige en duurzame keuze is.

Juiste keuze meubelstoffering

Beslissen welke meubelstoffering te kiezen is nooit eenvoudig. Vaak gaat het om de keuze tussen de schoonheid van het meubilair en de kwaliteiten met betrekking tot de werking. De kwestie van het handhaven van de netheid van de stof is een belangrijk criterium. Vergeet echter niet dat je bij de uiteindelijke beslissing ook rekening houdt met de integratie van het meubilair in de huidige inrichting van de kamer. Je smaak en de omstandigheden waarin het meubilair zal worden gebruikt zijn ook bepalend voor de keuze van je meubelstoffering. Een ander, belangrijk criterium is of je kinderen en huisdieren hebt of niet. De keuze van je meubelstoffering hangt uiteindelijk dus van veel factoren af.

Waarop letten bij het kiezen van een meubelstof

Let bij het kiezen van een meubelstoffering op zaken die het belangrijkst zijn voor jou. Bij het kiezen van een meubelstoffering is het ook de moeite waard om aandacht te besteden aan technische parameters zoals het gewicht. Dit is niets meer dan het gewicht van de stof per vierkante meter uitgedrukt in grammen. Hoe hoger de dichtheid, hoe beter voor de duurzaamheid van de meubelstoffering. De waarde van het gewicht wordt beïnvloed door de dikte en dichtheid van het materiaal.

Populaire soorten meubelstof

Meubelstoffering wordt het vaakst gemaakt voor onder andere banken, rustbanken, hoeken en fauteuils. Meubelstoffering wordt niet alleen gekenmerkt door verschillende uiterlijke en technische parameters, maar ook door verschillende weerstand tegen vuil. De moeilijkheidsgraad van het reinigen van meubels varieert afhankelijk van het type meubelstoffering.

Chenille: populair, universeel en duurzaam. Deze meubelstoffering is dik, maar tegelijkertijd delicaat en aangenaam om aan te raken, vergelijkbaar met velours. Het is voornamelijk gemaakt van acryl en polyester. Chenille is een relatief onderhoudsvriendelijke en goed reinigbare meubelstoffering.

Pluche: we onderscheiden drie soorten afhankelijk van de techniek, te weten fluweel, velours, fluweel. Pluche meubelstof is gemaakt van een vezelhoes, die is ingekort tot de juiste lengte. Het materiaal is niet het goedkoopste. Deze meubelstoffering onderscheidt zich door zachtheid. Het voelt aangenaam aan en is duurzaam. Door het mooie uiterlijk van de bekleding wordt deze vaak gebruikt in salons. Tijdens het reinigen moet de meubelstof voorzichtig en toegewijd worden behandeld, professionele chemie moet worden gebruikt, dus het materiaal is een minder geschikte keuze voor gezinnen met kinderen en huisdieren.

Jacquard: een decoratieve meubelstof, geschikt voor klassieke meubels. Het materiaal wordt gekenmerkt door een hoge weerstand en sterkte en voelt ruw aan. Een grote verscheidenheid aan ontwerpen betekent dat iedereen iets voor zichzelf zal vinden. Jacquard is gemakkelijk te onderhouden, maar wanneer deze meubelstoffering een grondige reiniging nodig heeft, aarzel dan niet om het meubilair te wassen. De ruwe structuur zorgt ervoor dat vuil steeds dieper in de stof komt, waardoor het later moeilijk wordt om het meubilair grondig schoon te maken.

 

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular