(Persbericht) De kosten voor ondernemers blijven maar toenemen, de vaste lasten zijn de laatste jaren steeds verder gestegen en ook de personeelskosten blijven toenemen.

Om de kosten te drukken wordt steeds vaker besloten om interieurs over een langere periode af te schrijven. Ook bij de aanschaf van nieuwe interieurs wordt meer en meer gekeken naar de prijs. Iedere euro die hier immers bespaard wordt hoeft de ondernemer ook niet terug te verdienen.

Ook op apparatuur welke in bijna iedere winkel wordt toegepast zoals luchtgordijnen en elektrische deuren wordt gekeken naar meer betaalbare alternatieven. Een aantal nieuwe spelers zoals Revo-air speelt op het gebied van luchtgordijnen speelt hier op in met meer betaalbare producten.

De verwachting is dan ook dat de ondernemer ook in de toekomst op zoek blijft gaan naar mogelijkheden om te besparen op de kosten in plaats van de prijzen in de winkel te verhogen.

De prijs zal met de opkomende populariteit van webwinkels immers steeds vaker een doorslaggevende factor zijn voor de consument om een bepaald product te kopen in een winkel of toch online te bestellen.