Iedereen wil graag een bijdrage leveren om het milieu te beschermen. De cijfers over duurzaam ondernemen geven aan dat het de laatste jaren steeds populairder wordt en ook klanten willen graag bedrijven die groen produceren ondersteunen. Het milieu speelt een erg belangrijke rol in ons leven en gelukkig realiseren we dat steeds meer.

Duurzaam ondernemen kan op verschillende manieren. Een van deze manieren is mobiel werken. Mobiel werken kan papiergebruik en gebruik van auto‘˜s of andere vervoersmiddelen verlagen en zo de CO2-uitstoot verlagen.

Mobiel werken

Door de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van computers en datanetwerken krijgen computers en smartphones tegenwoordig steeds meer functies en ze kunnen de taken van de traditionele werkplek overnemen. Het geeft medewerkers de mogelijkheid om mobiel te werken, het zogenaamde nieuwe werken.

Medewerkers kunnen met de juiste hardware (computer, telefoon, tablet, etc.) en een internetverbinding op elk moment en op elke plek werken. Ze hebben overal toegang tot het bedrijfsnetwerk en ze kunnen op elk moment bij hun e-mail, belangrijke documenten en andere zaken die van belang zijn voor het werk.

Het milieu

Mobiel werken heeft een aantal voordelen, zo vergroot het de tevredenheid van medewerkers, het verhoogt de productiviteit en het kan de CO2-uitstoot sterk verminderen.

Werknemers die mobiel werken hoeven niet naar kantoor te komen, ze kunnen thuis werken en de auto laten staan. Dit zal veel CO2-uitstoot besparen en kan indirect zelfs tot extra besparing leiden door het aantal files te doen afnemen.

Werknemers die mobiel werken hoeven bovendien geen gebruik meer te maken van papier, maar kunnen alles elektronisch afhandelen. Het milieu is uiteraard gebaat bij een papierbesparing, maar ook voor het bedrijf zelf zal het verminderen van het papiergebruik leiden tot hogere efficiency en productiviteit.

Planning

Voor het invoeren van mobiel werken zal natuurlijk wel een goed plan moeten worden gemaakt. Het plan zal in stappen moeten worden ingevoerd, medewerkers moeten worden getraind en het bedrijf moet over de juiste IT-infrastructuur beschikken. De infrastructuur moet medewerkers onder andere toegang geven tot relevante delen van het bedrijfsnetwerk, e-mail en de mogelijkheid hebben om (direct) contant te hebben met collega‘˜s en leidinggevenden.

Over Personeel & Organisatie

Een organisatie kan niet zonder personeel, het is daarom belangrijk dat een organisatie zich bezig gaat houden met de wensen en behoeften van het personeel in deze nieuwe tijd. De website Personeel & Organisatie richt zich dit nieuwe werken.

De website wil bijvoorbeeld ook nieuwe, groene productiemethoden onder de aandacht brengen en te promoten. Het milieu is erg belangrijk en het is vandaag de dag mogelijk om zowel efficiënt
als groen te werken. Items die hierbij aanbod komen zijn mobiel werken, duurzaam, efficiënt en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Website: http://www.startsmartbusiness.nl/

Bron: EMEA Persberichten

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular