(Persbericht) Laren, 25 november 2011 Eà©n van de eerste dingen waaraan de Nederlandse manager denkt als hij wakker wordt: e-mail. 20 procent van de managers checkt binnen 5 minuten na het opstaan op de smartphone zijn e-mail. Meer dan een kwart doet dit binnen een half uur en drie kwart binnen een uur. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Kadenza, specialist op het gebied van Enterprise Intelligence. Onderzoeksbureau SSI vroeg daarvoor 306 managers naar het gebruik van de smartphone en tablet in zowel persoonlijke als zakelijke context.

Ook ‘˜s avonds gaat ruim 20 procent van de managers met hun e-mail naar bed. Bijna 70 procent checkt deze nog binnen een uur voor het slapen gaan. Erik Leene, directeur van Kadenza: à¢â‚¬Å“Nederlandse managers en hun smartphone zijn onafscheidelijk. Dat zij e-mails direct na opstaan checken geeft een weinig romantisch beeld, maar is tekenend voor deze tijd waarin werk en privà© steeds verder door elkaar gaan lopen. Er is in zakelijke en persoonlijke context steeds meer behoefte aan informatie. Dat gaat 24 uur per dag, 7 dagen per week door. Om de manager niet in al die data te laten verdrinken, is intelligente verwerking van informatie essentieel.à¢â‚¬

Meer over het onderzoek en de effecten op Mobile BI is te bekijken via de volgende animatievideo: http://www.youtube.com/watch?v=DeS4m11GYWQ.

-------------------------

Over Kadenza
Kadenza is de grootste onafhankelijk specialist op het gebied van Enterprise Intelligence. Het bedrijf levert oplossingen voor ondernemingen die over optimale bedrijfsinformatie willen beschikken om hun strategie, processen en resultaten te verbeteren. Het bedrijf doet dit vanuit haar drie disciplines BI & Datawarehousing, Waarde projecties en Planning & Control. Kadenza is partner van verschillende belangrijke leveranciers, zoals IBM Cognos, SAP Business Objects, QlikView, en Microsoft. Kadenza is gevestigd in Laren (NH) en heeft meer dan 90 ervaren consultants in dienst. Meer informatie: www.kadenza.nl.

Meer informatie
Marcommit PR
Ellis Akkermans
T 035 582 27 30
E [email protected]