(Persbericht) PERSBERICHT
Nieuwe bestemming jachtslot Prinsen van Oranje
Unieke tweede verblijven in de Provence

Herentals
22 oktober 2011

Op zondag 30 oktober 2011 vind de officiële opening van Chà¢teau Pà©coulette plaats. Het voormalige jachtslot van de prinsen van Oranje werd in 2007 door projectontwikkelaar Jos Celen van Chà¢teau Provence aangekocht waarna het startschot viel voor een grondige renovatie.

Veertien unieke residenties werden gerealiseerd in het kasteel en het einde van de werken is in zicht. Een mijlpaal voor het project en reden genoeg om even stil te staan bij wat deze renovatie betekent voor dit erfgoed.

Hoewel velen de droom koesteren ooit een kasteel te bezitten, betekenen de hoge kosten en vele onderhoudsverplichtingen dat het meestal ook maar een droom blijft. Als enige Belg op de Provenà§aalse kastelenmarkt brengt Chà¢teau Provence een oplossing op maat die historische locaties in ere houdt en een hedendaagse invulling geeft.

à¢â‚¬Å“De afgelopen jaren word er steeds meer gezocht naar betaalbare tweede verblijfsformules in de Provenceà¢â‚¬, verduidelijkt Jos Celen. à¢â‚¬Å“De Provence is immers een plaats om van te genieten en een tweede verblijf haalbaar maken voor mensen is het doel van onze projectenà¢â‚¬.

Naast de officiële opening van Chateau Pà©coulette zal tevens het nieuwe project à¢â‚¬Å“Esprit du Rhà´neà¢â‚¬ worden gepresenteerd in aanwezigheid van lokale pers en autoriteiten. De Burgemeester van Jonquià¨res kondigde al zijn aanwezigheid aan.

Tijdens de voorstelling introduceren gespreksleiders Jos Celen en Werner Spranghers de doelstellingen van à¢â‚¬Å“Esprit du Rhà´neà¢â‚¬ en wordt er in detail ingegaan op het nieuwe project. Verder wordt er gezocht naar antwoorden op een aantal vragen op het vlak van stedenbouwkundige aard: à¢â‚¬Å“Wat is de stedenbouwkundige bestemming van Esprit du Rhà´ne? Hoe wordt deze in Frankrijk geïnterpreteerd? Wat zijn de wettelijke implicaties?à¢â‚¬
à¢â‚¬Æ’
Over Chà¢teau Provence
Chà¢teau Provence renoveert authentieke kastelen en herenhuizen en deelt deze op in betaalbare, hedendaagse vakantiewoningen. Kwalitatieve realisaties en unieke locaties in de gouden driehoek Orange Avignon Carpentras zijn onze specialiteit.

Eigenaar Jos Celen pendelt wekelijks tussen België en de Provence om de projecten te overzien. Slechts enkele projecten worden jaarlijks gerealiseerd: persoonlijk advies, service en overleg zijn sleutelwoorden voor Chateau Provence.

Meer informatie via:
e-mail: [email protected]
online: www.chateau-provence.com
tel: +32 478 017 131

Noot voor de Redactie:
Afbeeldingen op hoge resolutie zijn beschikbaar op aanvraag.