(Persbericht) NIEUWE JACKPOTREKKING STAATSLOTERIJ

De jackpottrekking van de Staatsloterij is veel in het nieuws geweest dit jaar. Per 10 januari 2012 wordt de Jackpottrekking aangepast. Een nieuwe machine gaat uitmaken of de Jackpot gaat vallen of juist niet. Hiermee wil de Staatsloterij meer inzicht en transparantie geven over het vallen van de Jackpot.

De Jackpot bij de Staatsloterij wordt elke maand hoger als hij niet valt. Valt de Jackpot niet, dan schuift het gehele bedrag + de inleg van de nieuwe maand door naar de volgende trekking. Hierdoor bestaat de kans dat de Jackpot kan oplopen tot 27,5 miljoen euro!

Nieuwe Jackpotmachine
De nieuwe Jackpotmachine bevat zes blauwe ballen en à©à©n oranje. De nieuwe manier waarop er bepaald wordt of de Jackpot valt hangt af van de kleur bal die valt. Wanneer dat de oranje bal is, gaat de Jackpot vallen. Vervolgens wordt het winnende lotnummer getrokken uit de loten waarvoor de Jackpotinleg is betaald.

Valt er een blauwe bal, dan valt de Jackpot die trekking niet. De blauwe bal die gevallen wordt NIET teruggedaan in de machine. Hierdoor wordt de kans groter dat de Jackpot de volgende maand dus wel valt. De Jackpot kan logischerwijs dus maximaal zes trekking achtereenvolgens niet vallen.

Lees hier meer informatie over het vernieuwde prijzenpakket op www.lotenwinkel.nl