(Persbericht) Hoofddorp, 6 december 2011 Bedrijven met PL/I-applicaties op IBM-mainframes geven naar schatting jaarlijks 1 miljard dollar teveel uit aan operationele kosten. Om deze kosten te verlagen, lanceert Micro Focus, marktleider op het gebied van modernisering, testen en management van enterprise applicaties, Micro Focus Server Enterprise Edition for PL/I. Het bestaande intellectuele eigendom in de PL/I-applicaties wordt met deze nieuwe aanpak behouden. Daarmee is dit de eerste complete, platformonafhankelijke migratieoplossing waarmee mainframe PL/I-applicaties vrijwel ongewijzigd van een IBM-mainframe naar een Linux-, Unix- of Windows Server-platform kunnen worden verplaatst.

Micro Focus Server Enterprise Edition for PL/I is de eerste aanpak die bedrijven een vrijwel risicoloos alternatief biedt voor het moderniseren van hun PL/I-applicatieportfolio. Met deze aanpak hoeven PL/I-applicaties met een uniek concurrentievoordeel niet meer herschreven, geconverteerd of vervangen te worden. De operationele kostenbesparing loopt daardoor op tot 70 procent. De continue modernisering van PL/I-applicaties kan worden bekostigd met een deel van die jaarlijkse besparing.

à¢â‚¬Å“Bedrijven die afhankelijk zijn van PL/I-applicaties konden op verschillende manieren moderniseren. Voorheen was er keuze uit: behouden, afschaffen, herschrijven of vervangen. Rehosting, een oplossing waarbij de mainframe-omgeving wordt geëmuleerd op gedistribueerde platforms, werd van oudsher toegepast op COBOL-portefeuilles. Voor veel bedrijven blijft rehosting een goede basis voor een bredere mainframemodernisering strategieà¢â‚¬, aldus Dale Vecchio, Research VP bij Gartner, Inc.

à¢â‚¬Å“Bedrijven overal ter wereld vergroten voortdurend de inzet van bedrijfskritische applicaties op Windows Server en SQL Server. De PL/I-migratieoplossing van Micro Focus helpt bij de overstap naar een Microsoft-platform. Bedrijven maken die overstap vanwege een grotere flexibiliteit, lagere kosten, betere prestaties en een enorm ecosysteem van applicaties en deskundige resourcesà¢â‚¬, aldus Bob Ellsworth, Worldwide Director Platform Modernization bij Microsoft.

Micro Focus Server Enterprise Edition is het enige geïntegreerde platformonafhankelijke migratieproduct voor PL/I-systemen dat momenteel op de markt is. Het gros van de PL/I-applicatiecode kan hiermee ongewijzigd worden gemigreerd. Daarnaast biedt de oplossing ondersteuning voor COBOL en alle andere belangrijke IBM-mainframesubsystemen die door PL/I-applicaties worden gebruikt. De toegang tot een volle reeks talen en subsystemen die worden ondersteund door Windows Server, Linux en UNIX is essentieel voor de migratie van PL/I-systemen vanwege de risicovermindering, een belangrijke factor voor alle bedrijven die een migratie overwegen.

à¢â‚¬Å“PL/I-applicaties die op IBM-mainframes worden uitgevoerd, zijn bijna altijd bedrijfskritiek. Het is daarom essentieel om een robuust platform te leveren dat bedrijven helpt om toepassingen met zo min mogelijk wijzigingen te verplaatsenà¢â‚¬, aldus Kevin Brearley, Director Product Management bij Micro Focus. à¢â‚¬Å“Onze producten verlagen het risico, dat is de grootste zorg voor CIO's die onderzoeken welke voordelen een migratie kan opleveren.à¢â‚¬