(Persbericht) SINT-OEDENRODE Organisaties die veel materieel hebben (zoals bedrijven uit de bouw en industrie) hebben vaak een hele rompslomp aan de bijbehorende wettelijk verplichte keuringsadministratie. Hetzelfde geldt voor bedrijven die deze keuringen en inspecties uitvoeren. Een bedrijf uit Sint-Oedenrode springt hierop in met Materieelmanager.nl. Een online applicatie, waarmee ze de gemakkelijkste oplossing voor het beheren van de keuringen van materieel en gereedschappen willen bieden.

Materieelmanager.nl is een internetapplicatie. Dit betekent onder andere dat het vanaf iedere werkplek toegankelijk is. Men gebruikt het op basis van een maandabonnement, wat ieder moment opzegbaar is. Al vanaf € 29,- per maand beheert men de keuringstatus van al het elektrisch handgereedschap, hef- en hijsmiddelen, brandblussers, vorkheftrucks, enz. Inclusief helpdesk, updates en back-ups.

Arbo en VCA-verplichting
Op grond van Arbo- en VCA-eisen moeten bedrijven hun materieel volgens voorgeschreven frequenties keuren. En hiervan moet een zorgvuldige administratie worden bijhouden. Met Materieelmanager.nl voldoet men hier eenvoudig aan. Allereerst voert men de in het bedrijf aanwezige gereedschappen in. Waarna het systeem automatisch de data berekent tot wanneer de keuringen geldig zijn. Via het overzichtelijke opstartscherm en via automatische e-mails bewaakt men simpel de vervaldata en zet men tijdig de keuringen in gang. Ook het verwerken van de uitgevoerde keuringen gaat erg gemakkelijk en snel.

Ook toegang voor anderen
Omdat Materieelmanager.nl via internet benaderbaar is, kan men ook anderen toegang geven tot het systeem. Zo kan men de beheerders van verschillende vestigingen rechten geven tot het materieel van hun locatie. Of bijvoorbeeld het keuringsbedrijf van de brandblusmiddelen toegang geven tot alleen maar de brandblusmiddelen.
Voor inspectie- en keuringsbedrijven bestaat de mogelijkheid om klanten toegang te geven tot het eigen materieel. Een extra state-of-the-art-service naar hun klanten toe, die ook nog eens efficiëntiewinst oplevert: men hoeft geen rapportages meer uit te werken en op te sturen.

Marcel Kremers, directeur van Materieelmanager.nl: à¢â‚¬Å“Wij hebben bij de ontwikkeling van het programma de volledige aandacht gelegd op gemak. Uit gesprekken in diverse branches is gebleken dat een materieelbeheerder, facilitair manager, veiligheidscoà¶rdinator of keuringsinstantie een sterke behoefte heeft aan een tijdbesparende tool. Ter vervanging van het arbeidsintensieve en kwetsbare zelfgemaakt Excel-bestand. Het doet ons goed om nu te horen dat ons programma dit helemaal blijkt waar te maken.à¢â‚¬

Voor verdere informatie over de tool zie http://www.materieelmanager.nl.